Britakake, jordbær og mousse
Britakak er en deilig klassiker. Sprø marengs og myk bunn kombinert med fyldig CARTE D'OR mousse og bær er en uimotståelig godbit

Ingredienser
Britakake, jordbær og mousse
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Kakebunn
Smør
/g
250.0 g
0%
Sukker
/g
160.0 g
0%
Eggeplomme
/stk
4.0 stk
0%
Hvetemel
/g
240.0 g
0%
Bakepulver
/g
20.0 g
0%
Melk
/dl
2.5 dl
0%
Marengs
Eggehvite
/stk
4.0 stk
0%
Sukker
/g
160.0 g
0%
Vaniljesukker
/g
10.0 g
0%
Mandler, ristede
/g
20.0 g
0%
Mousse
Melk
/dl
4.5 dl
0%
Jordbær
Jordbær
/g
400.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Kakebunn
-
Smør 250.0 g
-
Sukker 160.0 g
-
Eggeplomme 4.0 stk
-
Hvetemel 240.0 g
-
Bakepulver 20.0 g
-
Melk 2.5 dl
Marengs
-
Eggehvite 4.0 stk
-
Sukker 160.0 g
-
Vaniljesukker 10.0 g
-
Mandler, ristede 20.0 g
Mousse
-
Melk 4.5 dl
Jordbær
-
Jordbær 400.0 g
Fremgangsmåte
-
Kakebunn
Bland romtemperert smør og sukker til det blir lyst og luftig. Tilsett eggeplommene en etter en mens du pisker. Bland inn de tørre ingrediensene vekselvis med melken. Fordel blandingen på en stekeplate dekket med bakepapir. Forstek ved 180℃ i ca. 10-12 minutter. La dem avkjøles. -
Marengs
Pisk eggehvitene til et skum. Tilsett sukkeret gradvis i små mengder. Pisk eggehvitene til de blir stive og blanke. Fordel marengsen jevnt over det ferdigstekte sukkerbrødet. Dryss mandelflak på toppen. Stek ved 180℃ i 15 minutter. La dem avkjøles. -
Mousse
Hell kald melk eller vann i en bolle og tilsett pulveret. Pisk på laveste hastighet til pulveret er jevnt blandet med væsken. Pisk kraftig i ca. 10 minutter til moussen blir luftig. Hell i sprøytepose. -
Jordbær
Skjær jordbær i biter
Skjær bunnen i to like deler. Fjern halvparten av sukkerbrødet fra bakepapiret med en slikkepott og legg forsiktig over på et serveringsfat. Fordel fyllet på bunnen. Legg den andre halvdelen av sukkerbrødet på toppen.