Menu

Tørking er ikke bare en av de eldste konserveringsmetodene vi kjenner til, men også en av de aller smarteste. Det er bærekraftig, både når det gjelder best-før-dato og miljøaspekter, det er økonomisk å transportere, det gir opphav til langt mindre avfall enn ferske varer, og sist men ikke minst, så smaker det godt og er tilgjengelig året rundt. Akkurat derfor har vi hos Unilever bestemt oss for å satse enda mer på tørkede råvarer i fremtiden. 

Selvfølgelig elsker vi ferske urter og grønnsaker, og målet vårt er å utvikle tørkede, naturlige råvarer som en del av måltidet sammen med ferske, lokale produkter. Man kan ikke nekte for at de ferske råvarene noen ganger er vanskelig å forpakke, transportere og håndtere, og at de skaper mye avfall. Dette spillet foregår faktisk gjennom hele distribusjonskjeden – helt fra produksjon via transport til lager og butikker, i varehandelen og på kjøkkenet.

 

En del av en bærekraftig livsstil

Som den store aktøren vi er har vi stor påvirkning på hvor bærekraftig våre produkter produseres. Samtidig ønsker vi å gjøre både kokker og privatpersoner bevisste på at deres vaner og forbruksmønster har stor betydning for vår verden. For vi kan faktisk spare Co2 hvis vi bruker mer tørket.

 

Tørkede råvarer…

  • krever mindre mengde emballasje enn ferske 
  • må ikke avkjøles = mindre energikrevende 
  • har lengre levetid enn sin ferske variant
  • gir opphav til mindre avfall enn ferske 
  • smaker godt og er tilgjengelig året rundt 
  • er økonomisk fordelaktig

 

Lenge leve tomaten!


Tørket tomat er et veldig godt eksempel på en bærekraftig og naturlig ingrediens som brukes i mange ulike produkter. Det samme gjelder løk. Man bruker for eksempel 12 tonn løk per 1 tonn tørket. Denne påtagelige vektforskjellen skyldes en eneste ting, nemlig vann. Smaken er fortsatt minst like intensiv som i den ferske varianten. Etter mange års erfaring med å tørke råvarer, har vi lært å gjøre det på måter som vi er overbevist om er både det mest naturlige og milde mot både smak, råvare og miljø. Mer om det her!

 

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny