Vegetarisk tacograteng
Taco er en velkjent meksikansk rett for oss nordmenn. Her kommer en variasjon på vanlige tacos, en alt-i-ett-versjon i form av en vegetarisk grateng. Guacamole og salsa casera kommer opprinnelig fra det meksikanske kjøkkenet, og begge deler er vanlig tilbehør til både tacos og burritos.

Ingredienser
Vegetarisk tacograteng
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Chiligryte
gul løk, hakket
/g
600.0 g
0%
Margarin, flytende
/ml
30.0 ml
0%
Chili pulver
/n/a
5.0 n/a
0%
Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g
/g
20.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Spisskummen, malt
/g
8.0 g
0%
Allehånde
/g
1.0 g
0%
Squash
/g
650.0 g
0%
Rød paprika, terninger
/g
220.0 g
0%
KNORR Tomatino 3 x 2 kg
/g
700.0 g
0%

Bønnemiks
/g
650.0 g
0%
Persille, hakket
/g
20.0 g
0%
Balsamicoeddik
/ml
80.0 ml
0%
Oregano, tørket
/g
8.0 g
0%
Vann
/dl
1.5 dl
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Svart pepper, malt
/g
2.0 g
0%
Ostesaus
Smelteost
/g
150.0 g
0%
Cheddarost
/g
100.0 g
0%
Jalapenos, på glass
/g
10.0 g
0%
Til gratinering
Nachos
/g
100.0 g
0%
Til servering
Kokt Ris, Se Egen Oppskrift
/
0.0
0%
Rama Professional Fraiche 24% 1L
/dl
1.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Chiligryte
-
gul løk, hakket 600.0 g
-
Margarin, flytende 30.0 ml
-
Chili pulver 5.0 n/a
-
Spisskummen, malt 8.0 g
-
Allehånde 1.0 g
-
Squash 650.0 g
-
Rød paprika, terninger 220.0 g
-
Bønnemiks 650.0 g
-
Persille, hakket 20.0 g
-
Balsamicoeddik 80.0 ml
-
Oregano, tørket 8.0 g
-
Vann 1.5 dl
-
Salt 5.0 g
-
Svart pepper, malt 2.0 g
Ostesaus
-
Smelteost 150.0 g
-
Cheddarost 100.0 g
-
Jalapenos, på glass 10.0 g
Til gratinering
-
Nachos 100.0 g
Til servering
-
Kokt Ris, Se Egen Oppskrift
Fremgangsmåte
-
Chiligryte
- Fres løken myk i margarin på lav varme, til den begynner å få farge, ca. 8 minutter. Rør med jevne mellomrom og tilsett chili, hvitløk, spisskummen og allehånde. Fres videre i noen minutter.
- Tilsett squash i terninger og paprika, rør og sørg for at grønnsakene blandes godt med løk og krydder. Tilsett Tomatino, bønnemiks, eddik og halvparten av persillen, oregano, samt vann og grønnsaksfond.
- Kok opp, senk varmen til lav og la småputre i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er møre og sausen fyldig. Rør med jevne mellomrom. Juster krydringen med salt og pepper om nødvendig.
-
Ostesaus
- Varm opp smelteosten og tilsett vannet. Rør godt og tilsett smeltet ost og hakket jalapeño. Rør til osten smelter.
-
Til gratinering
- Forvarm ovnen til 200 °C. Legg chiligryten i en dyp form. Fordel ostesausen jevnt på toppen. Topp med nachochips og gratiner i ovnen i 10 minutter.
-
Til servering
- Server med guacamole, Salsa Casera, fraiche og ris.