Menu

Ingredienser

+

Chiligryte

Ostesaus

 • Smelteost 150.0 g
 • Cheddarost 100.0 g
 • Jalapenos, på glass 10.0 g

Til gratinering

 • Nachos 100.0 g

Til servering


Taco er en velkjent meksikansk rett for oss nordmenn. Her kommer en variasjon på vanlige tacos, en alt-i-ett-versjon i form av en vegetarisk grateng. Guacamole og salsa casera kommer opprinnelig fra det meksikanske kjøkkenet, og begge deler er vanlig tilbehør til både tacos og burritos.

...

Fremgangsmåte

 1. Chiligryte

  1. Fres løken myk i margarin på lav varme, til den begynner å få farge, ca. 8 minutter. Rør med jevne mellomrom og tilsett chili, hvitløk, spisskummen og allehånde. Fres videre i noen minutter.
  2. Tilsett squash i terninger og paprika, rør og sørg for at grønnsakene blandes godt med løk og krydder. Tilsett Tomatino, bønnemiks, eddik og halvparten av persillen, oregano, samt vann og grønnsaksfond.
  3. Kok opp, senk varmen til lav og la småputre i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er møre og sausen fyldig. Rør med jevne mellomrom. Juster krydringen med salt og pepper om nødvendig.
 2. Ostesaus

  1. Varm opp smelteosten og tilsett vannet. Rør godt og tilsett smeltet ost og hakket jalapeño. Rør til osten smelter.
 3. Til gratinering

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Legg chiligryten i en dyp form. Fordel ostesausen jevnt på toppen. Topp med nachochips og gratiner i ovnen i 10 minutter.
 4. Til servering

  1. Server med guacamole, Salsa Casera, fraiche og ris.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny