Taco er en velkjent meksikansk rett for oss nordmenn. Her kommer en variasjon på vanlige tacos, en alt-i-ett-versjon i form av en vegetarisk grateng. Guacamole og salsa casera kommer opprinnelig fra det meksikanske kjøkkenet, og begge deler er vanlig tilbehør til både tacos og burritos.

Ingredienser
Chiligryte
-
gul løk, hakket 600.0 g
-
Chili pulver 5.0 g
-
Spisskummen, malt 8.0 g
-
Allehånde 1.0 g
-
Squash 650.0 g
-
Rød paprika, terninger 220.0 g
-
Bønnemiks 650.0 g
-
Persille, hakket 20.0 g
-
Balsamicoeddik 80.0 ml
-
Oregano, tørket 8.0 g
-
Vann 1.5 dl
-
Salt 5.0 g
-
Svart pepper, malt 2.0 g
Ostesaus
-
Smelteost 150.0 g
-
Cheddarost 100.0 g
-
Jalapenos, på glass 10.0 g
Til gratinering
-
Nachos 100.0 g
Til servering
-
Kokt ris, se egen oppskrift
Fremgangsmåte
-
Chiligryte
- Fres løken myk i margarin på lav varme, til den begynner å få farge, ca. 8 minutter. Rør med jevne mellomrom og tilsett chili, hvitløk, spisskummen og allehånde. Fres videre i noen minutter.
- Tilsett squash i terninger og paprika, rør og sørg for at grønnsakene blandes godt med løk og krydder. Tilsett Tomatino, bønnemiks, eddik og halvparten av persillen, oregano, samt vann og grønnsaksfond.
- Kok opp, senk varmen til lav og la småputre i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er møre og sausen fyldig. Rør med jevne mellomrom. Juster krydringen med salt og pepper om nødvendig.
-
Ostesaus
- Varm opp smelteosten og tilsett vannet. Rør godt og tilsett smeltet ost og hakket jalapeño. Rør til osten smelter.
-
Til gratinering
- Forvarm ovnen til 200 °C. Legg chiligryten i en dyp form. Fordel ostesausen jevnt på toppen. Topp med nachochips og gratiner i ovnen i 10 minutter.
-
Til servering
- Server med guacamole, Salsa Casera, fraiche og ris.