En vegetarisk farsesaus som får sin fyldige og «kjøttaktige» smak av brunet aubergine og sopp. De svarte belugalinsene vil også bidra til å gjøre sausen mørk. Du kan i stedet velge grønne linser hvis du foretrekker en lysere saus. Linser har en svak, nøtteaktig smak og høyt proteininnhold. Foretrekker du vegetabilsk farse i stedet for linser, bytter du i så fall bare ut linsene i oppskriften med 700 g valgfri vegetarisk farse.

Ingredienser
Bolognese:
-
Belugalinser 350.0 g
-
Gul løk i små terninger 150.0 g
-
Tomatpuré 25.0 g
-
Gulrot, revet 225.0 g
-
Aubergine 450.0 g
-
Champignon 225.0 g
-
Vann 1.1 l
-
Balsamicoeddik 0.3 dl
-
Salt 20.0 g
-
Oregano tørket 2.0 g
-
Svart pepper, malt 5.0 g
-
Pasta, spagetti (standard) 2.0 kg
Fremgangsmåte
-
Bolognese:
- Skyll linsene i vann og la dem renne av.
- Grovriv gulrot, sopp og aubergine.Stek i flytende margarinpå stekeplate eller rist i ovn ved 200 grader i7-10 minutter, avhengig av ovn.
- Sauter løken myk i flytende margarin, tilsett tomatpuré og fres videre noen minutter.
- Tilsett hvitløkspasta, ristede grønnsaker, linser, Tomatino, vann,grønnsaksbuljongpulver, salt og smak til med balsamicoeddik.
- Småkok under lokk i ca. 25 minutter, ta av lokket og la sausen koke inn til en bolognese.
- Smak til med oregano, salt og pepper.
- Server bolognesen med nykokt pasta, parmesan og salat.