Det sies at den meksikanske matsjelen ligger i landets suppetradisjon. Og nettopp suppe er en vanlig søramerikansk lunsjrett som ofte serveres med tilbehør som ris og en liten salat. Suppe selges overalt i både gater og på torg. I Mexico er suppe basismat og regnes både som næring for kropp og sjel.

Ingredienser
Suppe:
-
Rødløk 300.0 g
-
Grønn chili, uten kjerner, finstrimlet 20.0 g
-
Spisskummen, malt 5.0 g
-
Vann 1.5 l
-
Sorte bønner, bløtlagte 600.0 g
-
Oregano, tørket 2.0 g
-
Rørsukker 7.0 g
-
Lime, saft 0.4 dl
-
Koriander, fersk, hakket 5.0 g
Til servering:
-
Salt og pepper
Fremgangsmåte
-
Suppe:
- Sauter to tredjedeler av rødløken i margarin i 5 minutter, tilsett hvitløkspuré, chili og spisskummen og rør ytterligere et par minutter.
- Tilsett vann, grønnsaksfond, tomatino, bønner, oregano og rørsukker. Krydre med salt og pepper, kok opp og la koke noen få minutter.
- Slå av varmen, smak til med limesaft og tilsett koriander.
-
Til servering:
- Server suppen toppet med fraiche, rød løk, koriander og nykvernet svart pepper.