Menu

Vi vil gjerne inspirere deg til å lage ny og spennende mat fra alle verdens hjørner. Samtidig er bærekraft alltid veiledende for oss. Så spørsmålet er om det er mulig å lage «world food» og likevel bidra til en bærekraftig utvikling? Svaret er definitivt ja. Det handler mye om hvilke ingredienser og råvarer du velger.

 

Sesongens råvarer

Å velge råvarer som er i sesong er kanskje den mest effektive metoden du, som arbeider profesjonelt med mat, kan bidra til en mer bærekraftig utvikling på. Fordelene er mange:

  • Miljøet – sesongens råvarer, først og fremst det som dyrkes eller ales opp utendørs, krever mindre energi og sprøytemidler.
  • Smak – grønnsaker og frukt som får modne skikkelig i naturlig sollys gir både bedre smak og høyere næringsinnhold.
  • Pris – i innhøstings- eller slakteperioden er det som regel overflod på de fleste råvarer. Derfor er de også rimeligere å kjøpe inn.

 

Miljøvennlige oppskrifter

Mange av «world food»-oppskriftene er CO2-beregnet, og mange er vegetariske, noe som bidrar til lavere utslipp av karbondioksid enn mat som inneholder mye animalsk protein. Miljøvennlig mat har to store fordeler. Den første er at maten gir lavere utslipp av drivhusgasser, siden den bygger på oppskrifter der miljøbelastende ingredienser er erstattet med varer som er bedre for miljøet. Den andre er at den maten blir mer og mer populær. Med vår CO2-kalkulator kan du enkelt miljøtilpasse dine egne favorittoppskrifter. 

Vi har bestemt oss

Vi har bestemt oss for å gå i spissen for en mer bærekraftig holdning til mat. Virkelig bærekraft handler om så mye mer enn bare å skåne miljøet. På bærekraftsiden vår kan du lese mer om noen av bærekraftinitiativene våre og få flere gode råd til hva du kan gjøre for å bidra til et mer bærekraftig samfunn.

Vil du vite mer om Unilevers arbeid med bærekraft? Klikk her.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny