Banh mi med hoisinbacon, kyllingsalat og koriander
Banh mi er et slags baguette-smørbrød, en blanding av to lands matkultur. Den ble til da Vietnam var fransk koloni. Ifølge originaloppskriften skal en banh mi inneholde majones og paté, mens de andre ingrediensene er vietnamesiske. Resultatet blir et søtt, syrlig, sterkt og klissete smørbrød. Vi har erstattet pateen med kylling i denne oppskriften.

Ingredienser
Banh mi med hoisinbacon, kyllingsalat og koriander
-
Baguette 5.0 stk
-
Bacon 310.0 g
-
Hoisinsaus 100.0 g
-
Kyllingkjøtt, grillet 1.3 kg
-
Isbergsalat 500.0 g
-
Agurk, syltet, i tynne skiver 150.0 g
-
Koriander, frisk 35.0 g
-
Sesamfrø 20.0 g
Kyllingsalat:
-
Kyllingkjøtt, grillet
-
Kimchi 100.0 g
Fyll:
-
Isbergsalat
-
Agurk, syltet, i tynne skiver
-
Koriander, frisk
-
Sesamfrø
Fremgangsmåte
-
Banh mi med hoisinbacon, kyllingsalat og koriander
- Skjær baguettene i 10 like store deler.
- Bak baconet i ovnen på 200 °C til det er gyllenbrunt. Ta ut av ovnen og avkjøl.
- Bryt deretter baconet i mindre biter og bland med hoisinsausen.
-
Kyllingsalat:
- Bland sammen kylling, kimchi, krydderpuré og majones.
-
Fyll:
- Del baguettebitene og pensle brødet med litt av kyllingfettet på over- og underdelen.
- Fyll med salat, kyllingrøre, agurk, bacon, koriander og sesamfrø.