Kyllingkjøttboller med thai panang-saus
Panang er en thailandsk krydderblanding med mild og søt smak. Den inneholder vanligvis chili, galangal, sitrongress, korianderfrø, karvefrø og hvitløk. Den grunnleggende forskjellen til en indisk curry er at den thailandske ikke lages av malte krydre, men av en currypasta. I India steker man gjerne krydderne i fett først, men det er ikke vanlig i Thailand. Der lages krydderpastaen ofte med kokosmelk.

Ingredienser
Kyllingkjøttboller med thai panang-saus
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Kyllingkjøttboller med thai panang-saus
Kyllingkjøttdeig
/kg
1.0 kg
0%
Knorr Professional Ingefær Puré 750g
/g
45.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
20.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Red Curry paste
/g
10.0 g
0%
Sitronskall, revet
/g
15.0 g
0%
Egg
/stk
1.0 stk
0%
Brunt sukker
/g
4.0 g
0%
Løkpulver
/g
2.0 g
0%
Salt
/g
8.0 g
0%
Hvit pepper, malt
/g
1.0 g
0%
gul løk, hakket
/g
200.0 g
0%
Vann
/dl
8.0 dl
0%
Knorr Kyllingfond konsentrat 50L
/ml
15.0 ml
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Kokosmelk
/l
1.0 l
0%
2 Stilker Sitrongress, Splittet På Langs
/
0.0
0%
Sukker
/g
4.0 g
0%
Asiatisk fiskasaus
/g
15.0 g
0%
Limeblader
/stk
4.0 stk
0%
Rød currypasta
/g
4.0 g
0%
Lime, saft
/ml
10.0 ml
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Kyllingkjøttboller med thai panang-saus
-
Kyllingkjøttdeig 1.0 kg
-
Red Curry paste 10.0 g
-
Sitronskall, revet 15.0 g
-
Egg 1.0 stk
-
Brunt sukker 4.0 g
-
Løkpulver 2.0 g
-
Salt 8.0 g
-
Hvit pepper, malt 1.0 g
-
gul løk, hakket 200.0 g
-
Vann 8.0 dl
-
Kokosmelk 1.0 l
-
2 Stilker Sitrongress, Splittet På Langs
-
Sukker 4.0 g
-
Asiatisk fiskasaus 15.0 g
-
Limeblader 4.0 stk
-
Rød currypasta 4.0 g
-
Lime, saft 10.0 ml
Fremgangsmåte
-
Kyllingkjøttboller med thai panang-saus
- Kyllingkjøttboller: bland kjøttdeigen med krydderpureer og krydderpasta, sitronskall, egg, sukker, løkpulver, salt og pepper. Rull boller av farsen.
- Fres løken i margarin. Tilsett hvitløk- og ingefærpuré og fres videre noen minutter.
- Tilsett vann, fond, kokosmelk, sitrongress, sukker, fiskesaus, limeblader, currypasta og limesaft.
- Kok opp og la småputre i ca. 10 minutter. Sil sausen.
- Kok opp sausen, legg kyllingkjøttbollene nedi og la dem småputre i panang-sausen til de er gjennomkokt.