I det etiopiske kjøkkenet serveres det ofte wat, en tykk gryte med masse hakket løk som grunnlag. I vår oppskrift bruker vi kylling, doro, i gryten. Den serveres på injera, en slags pannekake som er bakt av fermentert teffmel. Vår oppskrift inneholder i stedet øl og gjær for å få den rette syrligheten. Berbere er en tradisjonell etiopisk krydderblanding som vi gjenskaper ved hjelp av paprikapuré og røkt chilipuré.

Ingredienser
Doro Wat
-
Kyllinglår 1.2 kg
-
Salt 28.0 g
-
Svart pepper, malt 2.0 g
-
Gul løk, skrelt og skivet 500.0 g
-
Olje, nøytral 15.0 ml
-
Tomatpuré 15.0 g
-
Chili pulver 5.0 g
-
Paprika krydda 10.0 g
-
Brunt sukker 10.0 g
-
Vann 12.5 dl
-
Evt. mer salt og pepper
Injera
-
Gjær 15.0 g
-
Lettøl 0.5 dl
-
Byggmel 250.0 g
Fremgangsmåte
-
Doro Wat
- Krydre kyllingen med salt og pepper. Pudre kyllingen med et tynt lag maisstivelse. Brun kyllingen til den har fin farge.
- Varm oljen, senk til lav varme og la løken smelte sakte under omrøring, ca. 10 minutter.
- Tilsett tomatpuré, chili, krydderpuré, paprika og sukker og la løken karamellisere i blandingen.
- Hell på vann, kyllingfond og oksefond. Tilsett kyllingen og kok opp. Senk varmen til lav og la alt småputre til kyllingen er ferdig.
- Spe eventuelt med litt mer vann. Smak til og juster krydringen med salt og pepper.
-
Injera
- Rør sammen vann, øl og salt.
- Rør ut gjæren i litt av væsken. Tilsett resten av væsken og visp ned melet, litt om gangen.
- La røren heve på et varmt, lunt sted i minst 30 minutter, eller over natten.
- Stek tynne pannekaker
Server kyllinggryten med pannekaken, som brukes i stedet for bestikk til å hente opp gryten.