Menu

Ingredienser

+

Fisk


Maten i Tanzania byr på en spennende miks av tradisjonelle afrikanske retter, indiske krydder og arabisk matkultur. Denne retten har opphav fra øya Zanzibar. Kokosmelken beriker smaken, og sammen med krydderne gir den retten de eksotiske tonene.

...

Fremgangsmåte

  1. Fisk

    1. Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp halvparten av margarinen i en stekepanne og bråstek fiskebitene til de får fin farge på begge sider uten å gjennomsteke dem. Legg fisken over på stekeplate og dryss med salt og pepper.
    2. Stek løken og paprikaen myk i resten av margarinen i 5 minutter på middels varme. Dryss med garam masala og krydderpuré og fres videre i noen minutter. Rør hele tiden.
    3. Tilsett Tomatino, kokosmelk, vann, fiskebuljong og sitronsaft. Kok opp, senk varmen og la det småkoke på lav varme i 6-8 minutter. Ta sausen av varmen.
    4. Stek ferdig fisken i ovnen i ca. 10 minutter, eller til fisken har en kjernetemperatur på 42°C. Drypp sausen over fisken før servering.
    5. Server med ris, kokt potet eller chapati.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny