Mtuzi wa Samaki – fisk i kokoscurry
Maten i Tanzania byr på en spennende miks av tradisjonelle afrikanske retter, indiske krydder og arabisk matkultur. Denne retten har opphav fra øya Zanzibar. Kokosmelken beriker smaken, og sammen med krydderne gir den retten de eksotiske tonene.

Ingredienser
Mtuzi wa Samaki – fisk i kokoscurry
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Fisk
torsk eller annen hvit fisk
/kg
1.2 kg
0%
gul løk, hakket
/g
125.0 g
0%
Paprika, grønn
/g
125.0 g
0%
Paprika, rød
/g
125.0 g
0%
Garam masala
/g
8.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
15.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
KNORR Tomatino 3 x 2 kg
/g
330.0 g
0%

Kokosmelk
/ml
480.0 ml
0%
Vann
/dl
1.5 dl
0%
Sitronsaft
/ml
40.0 ml
0%
Kokt Ris, Potet Eller Chapati
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Fisk
-
torsk eller annen hvit fisk 1.2 kg
-
gul løk, hakket 125.0 g
-
Paprika, grønn 125.0 g
-
Paprika, rød 125.0 g
-
Garam masala 8.0 g
-
Kokosmelk 480.0 ml
-
Vann 1.5 dl
-
Sitronsaft 40.0 ml
-
Kokt Ris, Potet Eller Chapati
Fremgangsmåte
-
Fisk
- Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp halvparten av margarinen i en stekepanne og bråstek fiskebitene til de får fin farge på begge sider uten å gjennomsteke dem. Legg fisken over på stekeplate og dryss med salt og pepper.
- Stek løken og paprikaen myk i resten av margarinen i 5 minutter på middels varme. Dryss med garam masala og krydderpuré og fres videre i noen minutter. Rør hele tiden.
- Tilsett Tomatino, kokosmelk, vann, fiskebuljong og sitronsaft. Kok opp, senk varmen og la det småkoke på lav varme i 6-8 minutter. Ta sausen av varmen.
- Stek ferdig fisken i ovnen i ca. 10 minutter, eller til fisken har en kjernetemperatur på 42°C. Drypp sausen over fisken før servering.
- Server med ris, kokt potet eller chapati.