Menu

Ingredienser

+

Potetkaker

Kremet kålsalat


Mais, bønner og poteter er vanlige ingredienser i det søramerikanske kjøkkenet. Her har vi valgt å kombinere dem i en potetkake. I Peru, som er potetens hjemland, er gulfargen et viktig innslag i matrettene. De bruker ofte pulver fra urten Palillo (Escobedia Scabrifolia). Den har i seg selv ingen smak, men den gir en pen gul farge. Kanskje Perus forkjærlighet for det gule kommer fra inkaene, forfedrene som tilba solen?

...

Fremgangsmåte

  1. Potetkaker

    1. Fres løken myk i margarin ved middels varme i ca. 5 minutter. Blend soyabønnene grovt og bland med løken.
    2. Rør sammen potetmos, løk, soyabønner, mais, ost og maisstivelse. Smak til potetfarsen med koriander, sitronsaft og Umami.
    3. Form farsen til små biffer og brun de i margarin, legg de så på stekeplater med bakepapir under. Kan med fordel gjøres dagen i forveien.
  2. Kremet kålsalat

    1. Kremet kålsalat: Salt kålen og la den stå i 20 minutter, så noe av væsken slipper ut. Klem væsken ut av kålen. Rist spisskummenfrø i en tørr stekepanne og avkjøl.
    2. Bland majones og fraiche. Smaksett med spisskummen, krydderpuré, eddik, koriander, mynte og pepper. Vend inn strimlet kål, gulrot og eple. Sett kjølig frem til servering.
    3. Forvarm ovnen til 200°C. Stek dem i ovnen i 7 minutter. La dem hvile i 10 minutter før de flyttes fra bakepapiret.
    Servering: Varm potetkakene i ytterligere 10 minutter før servering. Serveres med kremet kålsalat.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny