Gresskar med rotmos og svinekraft
I stedet for røkt skinke bruker vi gresskar. Retten kan gjøres vegetarisk ved å bytte ut til grønnsaksbuljong.

Ingredienser
Gresskar med rotmos og svinekraft
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Gresskar:
Butternut-gresskar, i biter
/kg
1.3 kg
0%
Løk, gul
/g
300.0 g
0%
Gulrot
/g
400.0 g
0%
Laurbærblad
/stk
4.0 stk
0%
Knorr Svinekraft pasta 1kg
/g
60.0 g
0%

Vann
/l
4.0 l
0%
Kålrot
/kg
1.2 kg
0%
Potet
/kg
0.8 kg
0%
Smør
/g
100.0 g
0%
Melk
/dl
2.0 dl
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Gresskar:
-
Butternut-gresskar, i biter 1.3 kg
-
Løk, gul 300.0 g
-
Gulrot 400.0 g
-
Laurbærblad 4.0 stk
-
Vann 4.0 l
-
Kålrot 1.2 kg
-
Potet 0.8 kg
-
Smør 100.0 g
-
Melk 2.0 dl
Fremgangsmåte
-
Gresskar:
- Skrell og del gresskar, gul løk og gulrot i grove terninger. Legg grønnsakene i en form sammen med laurbærblad og svinekraft.
- Tilsett halvparten av vannet og stek i ovnen på 200 grader i 1 time.
- Tilsett resten av vannet og senk varmen til 150 grader og stek ytterligere 30 minutter.