Stuet kål passer godt til for eksempel røkt skinke, stekt pølse, bacon og flesk. I denne varianten har vi brukt hvit misopasta som bidrar med fylde og en spennende søt og salt smaksbrytning. Generelt kan man si at hvit misopasta passer godt til alle typer kål og er vel verdt den ekstra innsatsen! Misopasta kan bestilles via grønnsaksgrossisten eller kjøpes i asiatiske butikker.

Ingredienser
Kål:
-
Spisskål 2.0 kg
-
Salt 15.0 g
-
Vann 2.0 dl
-
Miso paste, lys 80.0 g
-
Sitron, presset 10.0 g
Fremgangsmåte
-
Kål:
- Fjern den grove stilken og skjær kålen i mindre biter.
- Sauter kålen i flytende margarin i 5 minutter, tilsett vann,misopasta, grønnsaksbuljongpulver og salt og la det småkoke videre i 5 minutter.
- Tilsett fløte og la kålen småkoke i 10 minutter.
- Smak til med pepper og sitron.