Menu

At vi må endre matvanene våre, har vel ingen gått glipp av. Men i stedet for bare å fokusere på det som er dårlig å spise, mener vi det er viktigere å løfte matgleden i de råvarene som er veldig bra for oss og planeten. Gjør du også det? Klikk her for å komme til rapporten Future 50 Foods! Der er det mye god lesing om akkurat dette emnet.

Ditt bærekraftsarbeid lønner seg på sikt!

Kokken vår Martin Lehnberg forteller om morgendagens mat og hvordan bærekraftstanker fører til fremgang.

Hvilken råvare jobber du helst med i ditt fremtidssikre skafferi?
Søtpotet og ulike varianter av kål er suverene.  

Hvilke kornsorter, belgevekster eller frø bør få mer oppmerksomhet?
Gråert er en utsøkt gammel ertevariant som har eksistert her i Norden veldig lenge. Helt frem til 1900-tallet var den populær, men den ble senere utkonkurrert av gule og grønne erter. Smaken er fantastisk!

Hvem inspirerer deg når det kommer til bærekraft?
Min første jobb som kokk var på LRF´s konferansegård Sånga Säby på Ekerö, utenfor Stockholm. Allerede da, for 20 år siden, jobbet vi med forholdet mellom mat og miljø. Gården var den første i Europa som ble Svanemerket og vi jobbet tett med lokale bønder og produsenter. Vi fikk leverandører til å slå sammen leveranser, vi jobbet med miljømerkede grønnsaker og prøvde å bruke mer vegetabilsk protein enn animalsk. Mer grønnsaker enn dyr på tallerkenen, helt enkelt. Men for å svare på spørsmålet – Håkan Holmström, sjefen min på den tiden. Han var en fenomenal kraft for vårt miljøarbeid.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny