Frø- og nøttecrunch med basilikumkrem, jordbær og lakrisgele
En dessert med mange spennende smaker satt sammen på en deilig nøttebunn med littekstra ”crunch”

Ingredienser
Frø- og nøttecrunch med basilikumkrem, jordbær og lakrisgele
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Frø- og nøttecrunch:
Hasselnøtter, gjerne ristet gylne i ovn
/g
150.0 g
0%
Sesamfrø
/g
50.0 g
0%
Linfrø, hele
/dl
5.0 dl
0%
Hampfrø
/g
50.0 g
0%
Rørsukker
/g
100.0 g
0%
Smør
/g
50.0 g
0%
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/l
1.0 l
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Basilikum, fersk
/g
20.0 g
0%
Jordbær
/g
222.0 g
0%
Lakrisgele:
Vann
/dl
4.0 dl
0%
Pukka Three Licorice te
/sachet
3.0 sachet
0%
Carte d'Or Karamell topping 1kg
/g
50.0 g
0%

Nøtter og mandel og produkter derav: Kan inneholde spor av
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Gelatin
/g
35.0 g
0%
Jordbær
/g
0.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Frø- og nøttecrunch:
-
Hasselnøtter, gjerne ristet gylne i ovn 150.0 g
-
Sesamfrø 50.0 g
-
Linfrø, hele 5.0 dl
-
Hampfrø 50.0 g
-
Rørsukker 100.0 g
-
Smør 50.0 g
-
Basilikum, fersk 20.0 g
-
Jordbær 222.0 g
Lakrisgele:
-
Vann 4.0 dl
-
Pukka Three Licorice te 3.0 sachet
-
Gelatin 35.0 g
-
Jordbær
Fremgangsmåte
-
Frø- og nøttecrunch:
- Kjør nøtter, frø og sesamfrø i kjøkkenmaskin sammen med rørsukker og smør til en lett sammenhengende crunch.
- Kok opp fløte. Pisk inn pannacottapulveret og kok opp. Avkjøles til lunken.
- Bland pannacotta-massen med frisk basilikum.
- Hell nøttecrunchen i bunnen av en rund form og hell pannacotta-massen på toppen. Sett i kjøleskap i min. 3 timer eller til dagen etter.
- Legg jordbær på toppen av pannacottaen.
-
Lakrisgele:
- Kok opp vann med Pukka te og la det trekke i min. 20 minutter. Tilsett karamellsaus.
- Tilsett Texture til Pukka-teen under pisking. Hell blandingen over jordbærene og la det avkjøles til gelen har satt seg. Ta ut av formene og server.