Ingredienser
Kalveskank
-
Kalveskank 1.0 stk
-
Gulrot 200.0 g
-
Selleri 100.0 g
-
Løk, gul 2.0 stk
-
Hvitløk, skrelt og skivet 2.0 g
-
Eplejuice 400.0 ml
-
Vann 1.0 l
-
Timian, fersk
Marinade
-
hvitløk, fermentert (Black Garlic) 100.0 g
-
Smør 100.0 g
-
Salt
Fremgangsmåte
-
Kalveskank
- Skanken renses for urenheter og saltes lett over det hele.
- Deretter brunes kjøttet i stekeovnen ved 250 grader i 30 minutter. Skru deretter ned temperaturen til 125 grader og tilsett grønnsaker, eplejuice, fond og krydderurter. Hell eventuelt på litt vann til 2/3 av kjøttet er dekket.
- La kjøttet brasere i nesten 3 timer, til det er helt mørt.
-
Marinade
- Sil fonden og reduser til kun halvparten er igjen.
- Den svarte hvitløken blendes sammen med fonden og smakes til med MAILLE Epleeddik, smør og salt. Kjøttet pensles med marinaden og pyntes med urter.