
Rødbete, gulrot, hyllebær, agurk, grønn te og chiafrø – der har du en rekke bærende ingredienser i noen av årets herligste desserter. Oppskriftene finner du under. Godt måltid!

Agurksorbet
Sorbet smaker veldig godt og kan lages med mange ulike ingredienser. Det går veldig bra å holde seg til grunnoppskriften, men det går også fint å tilføre hyllebær eller eple. I denne oppskriften bruker vi en ismaskin, men det går like bra å lage en granitée hvis du heller vil det.
Ingredienser
1 stor agurk
1 dl sitronsaft
½ dl vann
3 ms sukker
1 ms fersk mynte, hakket
1 eggehvite
Slik gjør du
- Riv eller hakk agurken fint. Hell i sitronsaften.
- Kok vann og sukker i 10 minutter og avkjøl noe før du tilsetter agurk og mynte.
- Hell blandingen i en ismaskin og kjør den nesten ferdig. Hell i den vispede eggehviten og kjør ferdig isen i ismaskinen eller legg den i fryseren til teksturen er fin.

Kolasaus
En litt annerledes kolasaus laget med havremelk og vispet smør samt litt ingefær for å få frem en asiatisk touch. Vil du forsterke den eksotiske følelsen, går det fint å tilføre litt vispet kokosmelk.
Ingredienser
600 g sukker
800 ml havremelk
50 g ingefær
200 g smør
Slik gjør du
- Smelt og brun sukkeret i en kasserolle.
- Tilsett havremelken og kok sammen.
- Tilsett smør og visp sammen.
- Avkjøl.

Kikertnougatine
Nougatine, sprø nougat eller crunch, kall det hva du vil, men det smaker himmelsk godt. I alle fall hvis du tåler nøtter. Her lager vi derfor en inkluderende og superlekker variant med kikerter. For en laktosefri variant, går det utmerket å erstatte smøret med et vegetabilsk fett med smørsmak.
Ingredienser
Kikerter
Sukker
Slik gjør du
- Legg kikertene i bløt over natten.
- Skyll ertene og kok dem myke i vann.
- Tørk ertene i ovnen på 100 grader i 1 time.
- Hakk ertene grovt og rist de i en panne til de er tørre og sprøe.
- Smelt sukkeret i en gryte. Tilsett kikertene når sukkeret er gyllent og varm blandingen ytterligere i noen minutter, men pass på så det ikke brenner seg.
- Hell massen på et bakepapir og avkjøl.
- Server nougatine til is, på kaker, som strø til en dessert eller en kule is etc. Du kan også tilføre fløte og lage knekk.