Menu

Rødbete, gulrot, hyllebær, agurk, grønn te og chiafrø – der har du en rekke bærende ingredienser i noen av årets herligste desserter. Oppskriftene finner du under. Godt måltid!

Agurksorbet

Sorbet smaker veldig godt og kan lages med mange ulike ingredienser. Det går veldig bra å holde seg til grunnoppskriften, men det går også fint å tilføre hyllebær eller eple. I denne oppskriften bruker vi en ismaskin, men det går like bra å lage en granitée hvis du heller vil det. 

 

Ingredienser

1 stor agurk


1 dl sitronsaft


½ dl vann


3 ms sukker


1 ms fersk mynte, hakket


1 eggehvite 

 

Slik gjør du

 1. Riv eller hakk agurken fint. Hell i sitronsaften. 
 2. Kok vann og sukker i 10 minutter og avkjøl noe før du tilsetter agurk og mynte.  
 3. Hell blandingen i en ismaskin og kjør den nesten ferdig. Hell i den vispede eggehviten og kjør ferdig isen i ismaskinen eller legg den i fryseren til teksturen er fin.

Kolasaus

En litt annerledes kolasaus laget med havremelk og vispet smør samt litt ingefær for å få frem en asiatisk touch. Vil du forsterke den eksotiske følelsen, går det fint å tilføre litt vispet kokosmelk.   

 

Ingredienser

600 g sukker

800 ml havremelk

50 g ingefær

200 g smør

 

Slik gjør du

 1. Smelt og brun sukkeret i en kasserolle. 
 2. Tilsett havremelken og kok sammen. 
 3. Tilsett smør og visp sammen. 
 4. Avkjøl.

Kikertnougatine

Nougatine, sprø nougat eller crunch, kall det hva du vil, men det smaker himmelsk godt. I alle fall hvis du tåler nøtter. Her lager vi derfor en inkluderende og superlekker variant med kikerter. For en laktosefri variant, går det utmerket å erstatte smøret med et vegetabilsk fett med smørsmak. 

 

Ingredienser

Kikerter

Sukker

 

Slik gjør du

 1. Legg kikertene i bløt over natten. 
 2. Skyll ertene og kok dem myke i vann. 
 3. Tørk ertene i ovnen på 100 grader i 1 time. 
 4. Hakk ertene grovt og rist de i en panne til de er tørre og sprøe. 
 5. Smelt sukkeret i en gryte. Tilsett kikertene når sukkeret er gyllent og varm blandingen ytterligere i noen minutter, men pass på så det ikke brenner seg. 
 6. Hell massen på et bakepapir og avkjøl. 
 7. Server nougatine til is, på kaker, som strø til en dessert eller en kule is etc. Du kan også tilføre fløte og lage knekk.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny