![Claus Vestergaard Jørgensen](/dam/global-ufs/mcos/nordics/sweden/themes/ggg_2019/kockar/Claus V Joergensen_640x640.jpg)
By på en grønn dessert!
- uventede oppskrifter hvor grønnsaker har hovedrollen
Rødbete, gulrot, hyllebær, agurk, grønn te og chiafrø – der har du en rekke bærende ingredienser i noen av årets herligste desserter. Oppskriftene finner du under. Godt måltid!
![](/inspirasjon/goodness_gracious_greens/greensweets/greensweetrecipes/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/textimage_1345001174/image.transform/jpeg-optimized/image.1590957872177.jpg)
Agurksorbet
Sorbet smaker veldig godt og kan lages med mange ulike ingredienser. Det går veldig bra å holde seg til grunnoppskriften, men det går også fint å tilføre hyllebær eller eple. I denne oppskriften bruker vi en ismaskin, men det går like bra å lage en granitée hvis du heller vil det.
Ingredienser
1 stor agurk
1 dl sitronsaft
½ dl vann
3 ms sukker
1 ms fersk mynte, hakket
1 eggehvite
Slik gjør du
- Riv eller hakk agurken fint. Hell i sitronsaften.
- Kok vann og sukker i 10 minutter og avkjøl noe før du tilsetter agurk og mynte.
- Hell blandingen i en ismaskin og kjør den nesten ferdig. Hell i den vispede eggehviten og kjør ferdig isen i ismaskinen eller legg den i fryseren til teksturen er fin.
![](/inspirasjon/goodness_gracious_greens/greensweets/greensweetrecipes/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/textimage_998675043/image.transform/jpeg-optimized/image.1590957872511.jpg)
Kolasaus
En litt annerledes kolasaus laget med havremelk og vispet smør samt litt ingefær for å få frem en asiatisk touch. Vil du forsterke den eksotiske følelsen, går det fint å tilføre litt vispet kokosmelk.
Ingredienser
600 g sukker
800 ml havremelk
50 g ingefær
200 g smør
Slik gjør du
- Smelt og brun sukkeret i en kasserolle.
- Tilsett havremelken og kok sammen.
- Tilsett smør og visp sammen.
- Avkjøl.
![](/inspirasjon/goodness_gracious_greens/greensweets/greensweetrecipes/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/textimage_1306721793/image.transform/jpeg-optimized/image.1590957872413.jpg)
Kikertnougatine
Nougatine, sprø nougat eller crunch, kall det hva du vil, men det smaker himmelsk godt. I alle fall hvis du tåler nøtter. Her lager vi derfor en inkluderende og superlekker variant med kikerter. For en laktosefri variant, går det utmerket å erstatte smøret med et vegetabilsk fett med smørsmak.
Ingredienser
Kikerter
Sukker
Slik gjør du
- Legg kikertene i bløt over natten.
- Skyll ertene og kok dem myke i vann.
- Tørk ertene i ovnen på 100 grader i 1 time.
- Hakk ertene grovt og rist de i en panne til de er tørre og sprøe.
- Smelt sukkeret i en gryte. Tilsett kikertene når sukkeret er gyllent og varm blandingen ytterligere i noen minutter, men pass på så det ikke brenner seg.
- Hell massen på et bakepapir og avkjøl.
- Server nougatine til is, på kaker, som strø til en dessert eller en kule is etc. Du kan også tilføre fløte og lage knekk.
Det du får:
- Tilgang til gratis kokkeopplæring
- De beste oppskriftene og tipsene fra kokker over hele verden
- De nyeste kulinariske trendene
Installer denne webappen på din iPhone Installer denne webappen på din iPad Installer denne webappen på din Android telefon Installer denne webappen på din Windows telefon
Trykk på delikonet under og velg "Legg til på Hjem-skjerm". Trykk på delikonet under og velg "Legg til på Hjem-skjerm". Trykk på delikonet under og velg legg til på startskjerm. Trykk på delikonet under og velg legg til på startskjerm.