Menu

I Norge er vi som kjent gode på påskelam, egg, appelsiner og kakao med krem i påsken. Men det finnes kanskje rom for å ta med litt grønt og røtter på påskemenyen også? I hvert fall hvis du lar deg friste av en forførende og lun brenneslesuppe, blomkål med estragon og mandler eller en nydelig dessert laget av hvit sjokolade med brunet smør, tindved-is og kake med hasselnøtter og syrlige blader! Da kan du også la menyen leve litt videre utover våren.

 

Inspirerende oppskrifter

Alle oppskriftene nedenfor er utviklet av Skåne Kulinar, og oppskriftene er av ulik vanskelighetsgrad.

 

Ikke glem krem til kakaoen!

Nordmenn er helt unike med sin enorme skiglede om vinteren. Da klikker vi på oss skiene, nynner fjellvettreglene, pakker sekken med appelsin og tursjokolade og tusler av gårde til en fjellkafe et godt stykke unna. Vel fremme unner vi oss en god kopp kakao med en ekstra stor klatt krem.

Har du godt med krem til gjestene kommer? Hos oss får du kremen som holder formen ekstra lenge i solveggen; Carte d’Or Creme Dolce.

Pynt fint og riktig

Påsken er en fargesterk og herlig høytid. Med gjennomtenkt pynting kan du forsterke påskefølelsen samtidig som du lar kreativiteten blomstre. Hvorfor ikke ta vare på et eggeskall og fylle det med jord? Sett i en liten krokus og så enkelt får du en liten fin bordplante. I idebanken vår finner du flere tips til pynting av våren og påsken!

 

Naturlig fine egg 

Å rigge seg til og fargelegge egg til et helt kompani står kanskje ikke høyest på prioriteringslisten til en stresset kokk, men en skål med naturlig fargede egg er tross alt en fryd å se på. Du lager de enkelt med ting du alltid har innen rekkevidde på kjøkkenet.

 

 

 

Fem x farge 

• Skall fra rødløk gir en vakker rødbrun farge 

• Rødkål gir blå egg 

• Bringebær gir lyserosa egg

• Malt gurkemeie gir gule egg 

• Skall fra gul løk gir en gulbrun farge 

 

 

Menymal

Menymal

Vil du endre din originale menymal for en kveld, men har verken tid, lyst eller ork til å lage en ny? Ta det med ro, vi har gjort jobben for deg. 

 

Last ned menymalen her
Vimpler

Vimpler

Sett farge på festen med våre vimpler. Det finnes også maler som du kan fargelegge og redigere selv. Bare fantasien setter grensene for din fest!  

Last ned menymalen her
Vifter 360

Vifter 360

Vifter er enkle å lage og passer like godt i vinduer som påskeris, avhengig av hvor store ark du bruker. 

Last ned malen her
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny