+

Saltbakt sellerirot:

  • Sellerirot 0.5 kg
  • Egg 1 stk
  • Salt 150 g

Sellerirotkrem med muskatnøtt:

Fritert sellerirot med sitron:

  • Sellerirot 0.05 kg
  • Matolje 50 g
  • Sitron 1 stk
  • Salt 10 g

Brunet smørvinaigrette:

Sopp med bladkål og eple:

  • Skogsopp 150 g
  • Grønnkål 40 g
  • Eple(r) 300 g
  • Hasselnøtter, gjerne ristet gylne i ovn  100 g
  • Sjalottløk 100 g
  1. Saltbakt sellerirot:

    1. Del selleriroten i to, spar den ene halvdelen til senere. Riv bort skallet på den ene halvdelen med et rivjern så den får en ujevn overflate.
    2. Legg selleriroten på et bakepapir på en bakeplate med skjæreflaten ned.
    3. Bland grovsalt med egg og dekk selleriroten med et lag av røren. Strø et ekstra lag med salt over og stek på 200°C i 40 minutter. Ta ut selleriroten etter halve tiden og ta på enda et lag av eggerøren.
    4. Løft av saltskorpen og del selleriroten i fire tynne deler når den er ferdigstekt.

  2. Sellerirotkrem med muskatnøtt:

    1. Hakk opp den andre delen av selleriroten og legg bitene i en kasserolle med piske og salt. La det koke under lokk i 20 minutter.
    2. Kjør alt til en jevn pure når pisken er kokt inn.
    3. Riv over muskat og smak til med salt og eddik. Hold pureen varm på platen.
  3. Fritert sellerirot med sitron:

    1. Rens, del i skiver og strimle selleriroten i tynne strimler. Varm oljen og friter de til de har fått en fin farge.
    2. Ta opp selleriroten og la den renne av på et papir. Press over sitron og salt.

  4. Brunet smørvinaigrette:

    1. Brunet smør, demi glace og vann mikses sammen og holdes lunt – må ikke koke.
  5. Sopp med bladkål og eple:

    1. Stek sopp i smør, tilsett strimet bladkål og finhakket sjalottløk.
    2. Anrett sellerirotkrem og den bakte selleriroten i bunnen av tallerken, sammen med den stekte soppen, bladkålen og sjalottløken.
    3. Dryss over små terninger av hakket eple og nøtter.
    4. Avslutt med brunet smørvinaigrette, fritert sellerirot og brønnkarse.

+