Ingredienser
Kokt laks
-
Laks, porsjonsstykker 1.2 kg
-
Salt 24.0 g
-
Gulrot, renset og ternet 100.0 g
-
Fennikel 100.0 g
-
Vann 3.0 l
-
Dillfrø 10.0 g
-
Laurbærblad 2.0 stk
Ristet blomkål
-
Blomkålbuketter 1.2 kg
-
Olje, nøytral 20.0 ml
Dillmajones
-
Dill, frisk 100.0 g
-
Sitronsaft 30.0 ml
Fremgangsmåte
-
Kokt laks
- Skjær laksen i 10 porsjonsbiter. Legg bitene på et stekebrett med høye kanter, salt og la stå 1 time.
- Legg gulrot og fennikel i biter i en kjele. Hell på vannet og tilsett eddik, dillfrø og laurbærblader. Hell den kokende laken over laksen og la den deretter simre til kjernetemperatur på 40°C.
-
Ristet blomkål
- Forvarm ovnen til 230°C. Rens blomkålen og ta vare på bladene. Legg den på et stekebrett, dryss med salt og spray med olje. Rist i ca 25 minutter. Spray med mer olje hvert 10.minutt.
-
Dillmajones
- Bland majonesen med den hakkede dillen og krydre med sitron og salt.
-
Servering
- Server laksen med dillmajonesen og den ristede blomkålen.