Gulrotsuppe med kaffir-limebladerog ingefær
En gulrotsuppe med asiatisk følelse! Ingefæren bidrar med både sterk smak og syre som fungerer veldig godt sammen med sødmen fra gulrøttene. Ferske kaffir-limeblader kan kjøpes hos grønnsaksgrossist eller i nærmeste asiatiske butikk og fungerer utmerket å fryse.

Ingredienser
Gulrotsuppe:
-
Gulrot, revet 0.9 kg
-
gul løk, hakket 200 g
-
Ingefær, revet 25 g
-
Grønn chili, uten kjerner, finstrimlet 3 g
-
Linser, røde 90 g
-
Knorr Grønnsaksbuljong Økologisk 50L 16 g
-
Salt 20 g
-
Kaffirlimeblader, revet 5 stk
-
Vann 2 l
-
Limejuice 0.1 dl
Til servering:
-
Vårløk, i skiver 80 g
-
Melonkjerner 50 g
Fremgangsmåte
-
Gulrotsuppe:
- Sauter løken myk i flytende margarin. Tilsett ingefær, limeblad, grønn chili, revet gulrøtter, hvitløkspasta og sauter i ytterligere noen minutter.
- Tilsett vann, røde linser, salt og grønnsaksbuljongpulver. Kok opp og la suppen småputre i 15-20 minutter til linser og gulrøtter er myke.
- Ta ut limebladene, kjør suppen glatt og tilsett matfløte. Smaksett med Miso Umami samt lime juice.
-
Til servering:
- Server suppen med skivet vårløk og ristede melonkjerner.