Peruansk Chowder
Denne peruanske fiskesuppen er både fargerik og full av smak, og her gjør vi den ekstra kremet. Denne typen suppe kalles tradisjonelt ”Chupie”, som betyr «suppe med mange ingredienser». I kolonitiden i Peru utgjorde denne typen suppe hovedmåltidet midt på dagen. I tillegg til fisk er det vanlig å tilsette skalldyr, peruansk crème cheese og posjert egg.

Ingredienser
Peruansk Chowder
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Suppen:
Løk, gul
/g
100.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
30.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
KNORR Tomatino 3 x 2 kg
/kg
1.0 kg
0%

Ancho Chili, mild
/g
3.0 g
0%
Vann
/dl
9.0 dl
0%
Søtpotet
/g
250.0 g
0%
Potet
/g
250.0 g
0%
Mais
/g
150.0 g
0%
Vårløk
/g
60.0 g
0%
Grønn chili, uten kjerner, finstrimlet
/g
15.0 g
0%
Hvit fiskefilet (f.eks. sik, gjørs eller piggvar)
/kg
0.9 kg
0%
Til servering:
Koriander, frisk
/g
12.0 g
0%
Lime, i båter
/stk
1.0 stk
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Suppen:
-
Løk, gul 100.0 g
-
Ancho Chili, mild 3.0 g
-
Vann 9.0 dl
-
Søtpotet 250.0 g
-
Potet 250.0 g
-
Mais 150.0 g
-
Vårløk 60.0 g
-
Grønn chili, uten kjerner, finstrimlet 15.0 g
-
Hvit fiskefilet (f.eks. sik, gjørs eller piggvar) 0.9 kg
Til servering:
-
Koriander, frisk 12.0 g
-
Lime, i båter 1.0 stk
Fremgangsmåte
-
Suppen:
- Sauter løk i fem minutter i margarin og tilsett hvitløkspuré.
- Tilsett Tomatino og chilipulver, og la koke i et par minutter. Tilsett vann, søtpoteter, poteter og fiskefond, og kok videre under lokk til potetene og søtpotetene begynner å bli møre.
- Rør sandwich delightjevn med fløte og tilsett blandingen i suppen.
- Rør om og tilsett mais, grønn hakket chili og vårløk, kok opp og smak til med salt.
- Tilsett fisk og la gryten trekke ytterligere 4-6 minutter.
-
Til servering:
- Server suppen med frisk koriander og limebåter.