Menu
Det er den ultimate umami-bomben!

- Tommi Virranta

Når du fermenterer, bevarer du de spesifikke smakene til en sesong og forlenger samtidig holdbarheten, slik at du kan nyte vårens og sommerens intense smaker midt på den kaldeste vinteren. Og hvem vil vel ikke elske det? Fermentering av et produkt gir deg en dypere smak, så hvis du sørger for å fermentere produktet når den naturlige smaken er på sitt beste, får du den ultimate umami-bomben til retten din!

Det er slik folk har laget mat i hundrevis av år

- Magnus Rydberg

Fermentering er en metode folk har brukt i matlaging i hundrevis av år, så det er på en måte å gå tilbake til det grunnleggende og få frem noen av de tradisjonelle elementene i matlagingen din – det er en enorm trend akkurat nå og noe de fleste kunder setter pris på. Generelt er det også en veldig fin måte å bevare smak og farger på.

En god måte å redusere matsvinnet på

- Sigurd Kvitberg

Bortsett fra å hjelpe deg med å fremme smaken og forlenge sesongene, er fermentering faktisk også en fin måte å redusere matsvinn på kjøkkenet på. Når du fermenterer, forvandler du kvaliteten på produktet ditt, lar det vare lenger og øker dermed tiden da du kan bruke produktet. Og når du først mestrer fermenteringsteknikkene, er det ikke bare grønnsaker du kan fermentere, men kjøtt og fisk også! 

Kort sagt mangler det ikke på grunner til at du bør begynne å fermentere denne våren selv om du driver storkjøkken! Ønsker du mer inspirasjon kan du lese mer her: 

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny