Stekt spisskål med skorsonnerrotkrem og ristede solsikkefrø
Skorsonnerrot er en fantastisk og litt oversett råvare i de større kjøkkenene. Her i en kremet variant med spisskål og middelhavsurter. En ekte helsebombe!

Ingredienser
Stekt spisskål med skorsonnerrotkrem og ristede solsikkefrø
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Spisskål:
Spisskål
/kg
2.0 kg
0%
Margarin, flytende
/dl
0.0 dl
0%
Oregano frisk
/g
20.0 g
0%
Knorr B. de Provence Krydderpasta 340g
/g
20.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Salt
/g
12.0 g
0%
Skorsonnerrotkrem:
Skorsonnerrot
/kg
0.8 kg
0%
gul løk, hakket
/g
200.0 g
0%
Margarin, flytende
/dl
0.1 dl
0%
Hvitvin
/dl
1.0 dl
0%
Rama Professional Piske 30% Laktosefri 1L
/dl
0.2 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Ristede solsikkefrø:
Solsikkekjerner
/dl
1.0 dl
0%
Ved servering:
Hellmann's Citrus Vinaigrette 1L
/dl
2.5 dl
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Spisskål:
-
Spisskål 2.0 kg
-
Margarin, flytende
-
Oregano frisk 20.0 g
-
Salt 12.0 g
Skorsonnerrotkrem:
-
Skorsonnerrot 0.8 kg
-
gul løk, hakket 200.0 g
-
Margarin, flytende 0.1 dl
-
Hvitvin 1.0 dl
Ristede solsikkefrø:
-
Solsikkekjerner 1.0 dl
Ved servering:
Fremgangsmåte
-
Spisskål:
- Varm stekeovnen til 230°.
- Del spisskålen i fire båter.
- Bland Provence krydderpasta og margarin, gni kålen inn med blandingen og tilsett salt. Trykk oregano inn mellom kålbladene.
- Legg båtene på en oljet bakeplate og stek dem i 10 minutter. Snu dem og stek videre i ytterligere 10 minutter.
-
Skorsonnerrotkrem:
- Skrell og skjær skorsonnerrot i biter på ca. 2 cm. Kok til skorsonnerroten er mør, og hell av vannet.
- Fres løken i margarin, tilsett vinen og la det koke i noen minutter.
- Tilsett skorsonnerrot og fløte, kok opp og kjør deretter blandingen i en kjøkkenmaskin til konsistensen er jevn.
-
Ristede solsikkefrø:
1. Stek frøene på en bakeplate i stekeovnen eller i en middels varm stekepanne til de er gyllenbrune. -
Ved servering: