Syltede grønnsaker
Sylting er en tradisjonell konserveringsmetode som gir deg tilgang på gode råvarer også utenom sesong. Her får du tips på alternative syltelaker som gir en unik karakter.

Ingredienser
Syltede grønnsaker
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Lake:
Vann
/dl
5.0 dl
0%
MAILLE Hvitvinseddik 6x500ml flaske
/dl
5.0 dl
0%
Sukker
/g
250.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Lake:
-
Vann 5.0 dl
-
MAILLE Hvitvinseddik 6x500ml flaske 5.0 dl
-
Sukker 250.0 g
Fremgangsmåte
-
Lake:
- Kok opp hvitvinseddik, sukker og vann. Mengde lake avhenger av hvor mye du skal sylte.
- Smak eventuelt til med ønskede krydder og la det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Avkjøl laken.
- Kutt opp grønnsakene i ønsket form og legg grønnsakene over i rene glass.
- Hell denavkjølte laken over grønnsakene, sett på tette lokk oppbevar kjølig.
-
Forberede ulike grønnsaker for sylting:
- Gulrøtter kan f.eks. skrelles og kuttes i staver eller skiver, og blansjeres om ønskelig.
- Agurker, squash, ingefær og rødløk kan skjæres i tynne skiver.
- Cherrytomater er best bevart hele.
- Grønne grønnsaker, som grønne bønner eller asparges, kan blansjere i kokende vann i 2-3 minutter og evt. raskt over i isbad for å bevare best konsistens og farge.
-
TIPS! Hurtigsylting
Du kan også hurtigsylte ved å kutte grønnsaker i mindre deler og helle kokende varm lake rett over dem, i rene glass. Sett på tette lokk, avkjøl og oppbevar kjølig.