Ingredienser
Eddiksalt
-
Eddik av eplecider 2.0 ss
-
Salt 100.0 g
Bakt sellerirot med sprøtt skall, grønnkål og miso
-
Sellerirot ca 1kg, vasket 1.0 stk
-
Smør 50.0 g
-
Salt
-
Pepper, svart
-
Grønnkål 100.0 g
-
5 g eddikesalt (se opskrift)
-
Olja, raps till fritering 2.0 l
-
Miso paste, lys 30.0 g
-
Japansk soya 2.0 ss
Fremgangsmåte
-
Eddiksalt
- Bland saltet med eddiken. Legg ut på en plate. Tørk i ovnen 50 ºC ca. 12 timer.
-
Bakt sellerirot med sprøtt skall, grønnkål og miso
- Begynn med å rive av sellerirotskallet med et rivjern eller skrell av skallet tynt med en potetskreller. Spar skallet til fritering.
- Legg sellerirothodet på en stor bit aluminiumfolie, høvle over smøret, salte og pepre. Pakk inn i folien og bak i ovnen 175 ºC i ca. 1-1 1/2 time. Ta ut og la den avkjøles og skjær i mindre biter.
- Varm frityroljen til 160 ºC. Fritér det rårevne sellerirotskallet gyllenbrunt. Ta opp og la de tørke på papir.
- Fritér grønnkålen raskt så den blir sprø. Ta opp og legg sammen med den friterte selleriroten. Pudre over eddiksalt.
- Bland HELLMANN´s Vegan Majones med misopaste og soya.
- Legg selleriroten på et fat. Ringle over majonesen og topp med sprø grønnkål og skallet fra selleriroten.