Riskrem
Lag en deilig riskrem, av risgrøt du laget selv på Rama Mat 15 %. Riskremen og risgrøten blir også laktosefri hvis du bruker de laktosefrie produktene fra Rama

Ingredienser
Riskrem
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Risgrøt
Risgrøt, ferdig kokt
/g
800.0 g
0%
Vann
/l
4.3 l
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Rama Professional Mat 15 Laktosefri 1L
/l
1.3 l
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Risgrøt
Risgrøt
/g
500.0 g
0%
Rama Professional Piske 30% Laktosefri 1L
/dl
5.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Sukker
/g
50.0 g
0%
Vaniljestang
/stk
1.0 stk
0%
Rød saus
Frosne bær
/kg
1.0 kg
0%
Vann
/dl
3.0 dl
0%
Sukker
/g
250.0 g
0%
Maizena Tapioka stivelse (Fruktjevner) 2kg
/g
40.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Risgrøt
-
Risgrøt, ferdig kokt 800.0 g
-
Vann 4.3 l
-
Salt 10.0 g
Risgrøt
-
Risgrøt 500.0 g
-
Sukker 50.0 g
-
Vaniljestang 1.0 stk
Rød saus
-
Frosne bær 1.0 kg
-
Vann 3.0 dl
-
Sukker 250.0 g
Fremgangsmåte
-
Risgrøt
(1 middagsporsjon = 4 dl grøt)- Kok opp halvparten av vannet og tilsett grøtrisen. La risen koke på svak varme til vannet nesten er borte.
- Spe grøten med andre delen av vann, og la grøten koke til den er passe tykk, ca. 45 min.
- Tilsett Rama Mat 15% tilslutt, og du unngår at grøten svir seg i kjelen. Smak til med salt.
-
Risgrøt
1. Visp Rama Piske 30 % laktosefri med sukker og vend inn kald risgrøt.2. Smak til med ekte vanilje -
Rød saus
1.Vann, sukker og bær kokes sammen i ca. 10 min.2. Ha den varme bærblandingen over i en blender og kjør helt glatt. Bruk en finmasket sil og sil blandingen. Da slipper du å få med steiner og frø.3.Rør ut Tapiokaen i ca 1 dl vann og tilsett den bærsausen. Kok i 5 minutter under omrøring - da får du en flott klar bærsaus som er frysestabilTIPS! Tilsett gjerne vanilje til bærsausen for ekstra god smak. -
Tips
I denne oppskriften benytter vi Rama Mat 15% laktosefri i stedet for vanlig melk. Du kan spare opptil 54% ved å "lage melk" ut av Rama Mat 15%, slik som det er gjort i denne oppskriften. I tillegg til at risgrøten blir laktosefri er det en fordel at det blir mindre svidd melk ved tillagingen i kjele, og lettere å rengjøre utstyret etter bruk!