Menu

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

+

Risgrøt

Risgrøt

Rød saus

  1. Risgrøt

    (1 middagsporsjon = 4 dl grøt)
    1. Kok opp halvparten av vannet og tilsett grøtrisen. La risen koke på svak varme til vannet nesten er borte.
    2. Spe grøten med andre delen av vann, og la grøten koke til den er passe tykk, ca. 45 min.
    3. Tilsett Rama Mat 15% tilslutt, og du unngår at grøten svir seg i kjelen. Smak til med salt.
  2. Risgrøt

    1. Visp Rama Piske 30 % laktosefri  med sukker og vend inn kald risgrøt.
    2. Smak til med ekte vanilje
  3. Rød saus

    1.Vann, sukker og bær kokes sammen i ca. 10 min.
    2. Ha den varme bærblandingen over i en blender og kjør helt glatt. Bruk en finmasket sil og sil blandingen. Da slipper du å få med steiner og frø.
    3.Rør ut Tapiokaen i ca 1 dl vann og tilsett den bærsausen. Kok i 5 minutter under omrøring - da får du en flott klar bærsaus som er frysestabil

    TIPS! Tilsett gjerne vanilje til bærsausen for ekstra god smak.  
  4. Tips

    I denne oppskriften benytter vi Rama Mat 15% laktosefri i stedet for vanlig melk. Du kan spare opptil 54% ved å "lage melk" ut av Rama Mat 15%, slik som det er gjort i denne oppskriften. I tillegg til at risgrøten blir laktosefri er det en fordel at det blir mindre svidd melk ved tillagingen i kjele, og lettere å rengjøre utstyret etter bruk!