Pommes Anna, en svensk klassiker som dessverre har gått litt i glemmeboken. Her krydrer vi den med fennikel som gir litt lakrissmak sammen med sødmen fra løken og bitterheten fra persillen. I denne oppskriften kan den faktisk serveres som en «omelett» som ikke inneholder egg – et deilig vegansk alternativ.

Ingredienser
Pommes Anna:
-
Bakepoteter 1.2 kg
-
Fennikel stenger 0.5 kg
-
Sjalottløk, hakket 200.0 g
-
Persille, hakket 150.0 g
Fremgangsmåte
-
Pommes Anna:
- Legg bakepapir i bunnen av to store former med avtakbare kanter.
- Skjær potet og fennikel stenger i 1-2 mm tynne skiver på mandolin.
- Legg et lag med potetskiver i formen, pensle med margarin, legg et lag med fennikel og strø over hakket sjalottløk. Krydre med grønnsaksbuljongpulver og umami.
- Fortsett å bygge lag til alle råvarene er brukt opp. Det skal være ca. 5 cm høyt i hver form.
- Legg et bakepapir på toppen og stek i ovnen på 170° ca. 40-45 minutter.
- Server skåret i porsjoner med hakket persille.