Pommes Anna med fennikel
Pommes Anna, en svensk klassiker som dessverre har gått litt i glemmeboken. Her krydrer vi den med fennikel som gir litt lakrissmak sammen med sødmen fra løken og bitterheten fra persillen. I denne oppskriften kan den faktisk serveres som en «omelett» som ikke inneholder egg – et deilig vegansk alternativ.

Ingredienser
Pommes Anna med fennikel
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Pommes Anna:
Bakepoteter
/kg
1.2 kg
0%
Fennikel stenger
/kg
0.5 kg
0%
Sjalottløk, hakket
/g
200.0 g
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
30.0 g
0%

Persille, hakket
/g
150.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Pommes Anna:
-
Bakepoteter 1.2 kg
-
Fennikel stenger 0.5 kg
-
Sjalottløk, hakket 200.0 g
-
Persille, hakket 150.0 g
Fremgangsmåte
-
Pommes Anna:
- Legg bakepapir i bunnen av to store former med avtakbare kanter.
- Skjær potet og fennikel stenger i 1-2 mm tynne skiver på mandolin.
- Legg et lag med potetskiver i formen, pensle med margarin, legg et lag med fennikel og strø over hakket sjalottløk. Krydre med grønnsaksbuljongpulver og umami.
- Fortsett å bygge lag til alle råvarene er brukt opp. Det skal være ca. 5 cm høyt i hver form.
- Legg et bakepapir på toppen og stek i ovnen på 170° ca. 40-45 minutter.
- Server skåret i porsjoner med hakket persille.