Menu

Ingredienser

+

Pannestekt torsk

 • Torskefilet 17.0 kg
 • Hvitløksfedd 5.0 st
 • Timian, fersk 20.0 g
 • Smør 50.0 g

Røstipotet

Syltede vinterreddiker

Grillet brokkolini med sennepsvinaigrette

Kyllingsaus


En rett laget av Årets kokk 2023 finalist Runa Kvendseth. Her har hun brukt tilbehør og saus som man gjerne bruker til kjøtt, men som også smaker utmerket til fisk om man gjør det på riktig måte.

...

Fremgangsmåte

 1. Pannestekt torsk

  Varm opp en stekepanne. Stek torsken i en panne, ha litt smør, hvitløk og timian i pannen helt til slutt.
 2. Røstipotet

  Vask og skrell potetene og riv på et rivjern. Press ut vesken fra potetene. Brun smøret i en kjele. Ha de revne potetene over i en bolle med maizenaen, det bruna smøret og salt og pepper. Du kan også ha i litt revet hvitløk om du ønsker det. Stek en prøvekake for å sjekke smaken og eventuelt juster om det trengs. Form røstipoteten etter eget ønske, men ikke lag den for tykk. Stek røstipotetene i en panne på medium til høy varme til poteten er gjennomstekt.
 3. Syltede vinterreddiker

  Ha vann, sukker og eddik i en kjele og kok opp til sukkeret er løst opp. Skjær tynne skiver av vinterreddiken og legg den i laken, la stå minimum 30 minutter. Kan lagres i kjøleskap 2 måneder
 4. Grillet brokkolini med sennepsvinaigrette

  Stek av brokkolinien i en grillpanne eller på en vanlig grill, ha over litt sennepsvinaigrette helt mot slutten. Ha på litt salt etter ønsket mengde.
 5. Kyllingsaus

  Reduser ned Knorr Professional kyllingfond til ca halvparten gjenstår. Lag en karamell av sukker. Ha i soyasaus, reduserte kyllingkraft, sherryeddik og litt smør.

  Anrettning:
  Ha urtepulver over røstipoteten rett før servering. Legg alt fint på tallerken og server. Gjerne med litt freshe urter på toppen.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny