Menu

Ingredienser

+

Fennikel med glasert hvitfisk


Dette er en asiatisk inspirert rett hvor alle ingrediensene passer perfekt sammen. Her kan du bytte ut syltet fennikel med grønnsaker som er i sesong akkurat nå, eller smakstilsette ponzu med urter eller forskjellige teblader.

...

Fremgangsmåte

  1. Fennikel med glasert hvitfisk

    • Hvit Fisk: Skjær fiskefiletene i 10 biter. Salt hvert stykke jevnt og la det ligge over natten i kjøleskapet. Bak i ovn til fisken er klar. Før servering, bruk en blåselampe på fiskeskinnet raskt for mer smak.
    • Syltet fennikel: Varm opp Maille hvitvinseddik, sukker og vann til sukkeret har smeltet. Kjøl ned syltevæsken i en blast-chiller eller ved romtemperatur. Skjær fennikelen tynt med en mandolin og sylt det i væsken over natten eller lengre.
    • Ponzu med roseblader: Bland ponzu med tørkede roseblader. La det stå ved romtemperatur over natten.
    • Kaldrøkt ørettrogn: Kaldrøyk ørrognen i 8 timer. Oppbevar det i kjøleskapet.
    • Sjøgressmayo: Bland Hellmann's mayo og sjøgresspulver. Oppbevar det i kjøleskapet.
    • Montering og dekorasjon: Monter porsjonene ved å plassere fiskefileter, syltet fennikel, og kald røkt ørretogn på en tallerken. Legg til en klatt sjøgress mayo, og hell over ponzu. Pynt med roseblader og hvite lupin.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny