Menu

Ingredienser

+

Bouillabaisse

  • Torskefilet 500.0 g
  • Kreps, koktferskvannskreps 250.0 g
  • Kamskjell 300.0 g
  • Potet 500.0 g
  • Blåskjell 500.0 g
  • Fennikel1-2-3 syltet 200.0 g

Buljong

Saftan-aioli

Syltet fennikel


Våg å gjøre denne kjente franske klassiske fiskesuppen et par hakk mer festlig. Hva med å plassere alle komponentene på én tallerken, og deretter servere den velsmakende buljongen a part?

...

Fremgangsmåte

  1. Bouillabaisse

    1. Stek torsken og kamskjellene i smør i panne til de blir pent brune. Varm potetene i buljongen. Tilsett ferskvannskrepsene like før servering, men kok de ikke. Pynt med syltet fennikel, safran-aioli, samt urter.
    PS: Til bouillabaisse passer alle havets frukter.
  2. Buljong

    1. Varm opp rapsoljen i en gryte og tilsett løkterninger, samt stangselleri. Fres en kort stund. Tilsett hvitløkpuré, timianpasta og tomatino, og fortsett å frese. Tilsett hvitvinseddik, vann og hvitvin, og kok sammen. Smak til med hummerfond og kok til halvparten ved lav varme.
    2. Løft buljongen av varmen og tilsett laurbærblad og appelsinskall. La det stå en halv time, og sil. Varm opp den silte buljongen til den koker, og rør inn smør og olivenolje.
  3. Saftan-aioli

    • Bland ingrediensene i safran-aioli med hverandre og la det godgjøre seg i kjøleskapet.
  4. Syltet fennikel

    1. Sylt fennikel ved å blande vann, sukker og eddik sammen, og hell laken i en vakuumpose. Tilsett fennikel og lukk posen. La den godgjøre seg i minst et døgn.
    2. Du kan sylte også uten vakuum, men husk da å blande ingredienser litt etter litt slik at fennikelen marineres jevnt. Hvis dette er noe du ønsker å oppbevare over lengre tid kan du koke opp vann, eddik og sukker og helle over fennikelen.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny