Nordisk pasta med rotgrønnsaker
En velduftende, kremet pastarett med rotgrønnsaker. Serveres med fordel sammen med en grønn salat!

Ingredienser
Gulrotbechamel:
-
Melk 0.7 l
-
Gulrot pure, frossen 375.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Ost, revet 150.0 g
Tomatsaus til pastaen:
-
Vann 4.5 dl
-
Sitronsaft 0.1 dl
-
Paprika krydda 6.0 g
-
Oregano frisk 1.0 g
-
Selleri revet 250.0 g
-
Pastinakk, revet 250.0 g
-
Gulrot, revet 250.0 g
Pasta:
Fremgangsmåte
-
Gulrotbechamel:
- Bland melk og fløte med kaldrørt stivelse til en glatt konsistens.La sausebasen stå og svelle i 5 minutter.
- Tilsett gulrotpuré, umami og salt. Rør godt så smakstilsetningen blandes godt med sausebasen og tilsett revet ost.
-
Tomatsaus til pastaen:
- Bland vann og Tomatino med kaldrørt stivelse til en glatt konsistens. La tomatsausen stå og svelle i 5 minutter.
- Tilsett sitronsaft, krydderpasta, paprikapuré, oregano, salt, grønnsaksbuljongpulver, selleri, pastinakk og gulrot. Bland godt.
-
Pasta:
- Kok pastaen i saltet vann i 4 minutter mindre enn angitt på pakken. Dette er spesielt viktig hvis du monterer gratengen dagen før!
- Hell av vannet og skyll pastaen i kaldt vann.
- Bland pastaen med tomatsausen i en GN-form og hell deretter bechamelsausen over pastaen i et jevnt lag.
- Bakes i kombiovn ved 180 grader (75 % damp) i ca. 30 minutter.
- Server gjerne pastaen sammen med en salat.