Nordisk pasta med rotgrønnsaker
En velduftende, kremet pastarett med rotgrønnsaker. Serveres med fordel sammen med en grønn salat!

Ingredienser
Nordisk pasta med rotgrønnsaker
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Gulrotbechamel:
Melk
/l
0.7 l
0%
Rama Professional Piske 30% Laktosefri 1L
/l
0.2 l
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Knorr Cold Base Stivelse (Kaldrørt jevning) 2x2kg
/g
45.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Gulrot pure, frossen
/g
375.0 g
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
20.0 g
0%

Salt
/g
10.0 g
0%
Ost, revet
/g
150.0 g
0%
Tomatsaus til pastaen:
KNORR Tomatino 3 x 2 kg
/kg
0.9 kg
0%

Vann
/dl
4.5 dl
0%
Sitronsaft
/dl
0.1 dl
0%
Knorr B. all'Italiana Krydderpasta 340g
/g
50.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Paprika krydda
/g
6.0 g
0%
Oregano frisk
/g
1.0 g
0%
Selleri revet
/g
250.0 g
0%
Pastinakk, revet
/g
250.0 g
0%
Gulrot, revet
/g
250.0 g
0%
Pasta:
Knorr Penne Fiberrik Økologisk 3kg
/kg
0.75 kg
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Ja
Fisk og produkter derav: Nei
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Gulrotbechamel:
-
Melk 0.7 l
-
Gulrot pure, frossen 375.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Ost, revet 150.0 g
Tomatsaus til pastaen:
-
Vann 4.5 dl
-
Sitronsaft 0.1 dl
-
Paprika krydda 6.0 g
-
Oregano frisk 1.0 g
-
Selleri revet 250.0 g
-
Pastinakk, revet 250.0 g
-
Gulrot, revet 250.0 g
Pasta:
Fremgangsmåte
-
Gulrotbechamel:
- Bland melk og fløte med kaldrørt stivelse til en glatt konsistens.La sausebasen stå og svelle i 5 minutter.
- Tilsett gulrotpuré, umami og salt. Rør godt så smakstilsetningen blandes godt med sausebasen og tilsett revet ost.
-
Tomatsaus til pastaen:
- Bland vann og Tomatino med kaldrørt stivelse til en glatt konsistens. La tomatsausen stå og svelle i 5 minutter.
- Tilsett sitronsaft, krydderpasta, paprikapuré, oregano, salt, grønnsaksbuljongpulver, selleri, pastinakk og gulrot. Bland godt.
-
Pasta:
- Kok pastaen i saltet vann i 4 minutter mindre enn angitt på pakken. Dette er spesielt viktig hvis du monterer gratengen dagen før!
- Hell av vannet og skyll pastaen i kaldt vann.
- Bland pastaen med tomatsausen i en GN-form og hell deretter bechamelsausen over pastaen i et jevnt lag.
- Bakes i kombiovn ved 180 grader (75 % damp) i ca. 30 minutter.
- Server gjerne pastaen sammen med en salat.