Shepherds pie med picadillo
Shepherds pie er en klassisk «alt i én form»-rett. Her er en variant der kombinasjonen grønnsaker, bønner og kylling blir til en god kjøttsaus som toppes med en klassisk luftig og ostemettet potetmos i ekte søramerikansk ånd.

Ingredienser
Shepherds pie med picadillo
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Grateng:
Kyllingkjøttdeig
/kg
0.55 kg
0%
Laurbærblad
/stk
5.0 stk
0%
Timian, tørket
/g
4.0 g
0%
Paprika krydda
/n/a
10.0 n/a
0%
Paprika krydda
/g
20.0 g
0%
svart pepper, nykvernet
/g
1.0 g
0%
Hvite bønner, lagt i bløt over natten
/kg
0.4 kg
0%
KNORR Tomatino 4 x 3 kg
/l
0.3 l
0%

Salt
/g
8.0 g
0%
Potetmos, ferdig
/kg
1.8 kg
0%
Ost, revet
/kg
0.2 kg
0%
Unused/Remaining Ingredients
Margarin, flytende
/dl
0.1 dl
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Grateng:
-
Kyllingkjøttdeig 0.55 kg
-
Laurbærblad 5.0 stk
-
Timian, tørket 4.0 g
-
Paprika krydda 10.0 n/a
-
Paprika krydda 20.0 g
-
svart pepper, nykvernet 1.0 g
-
Hvite bønner, lagt i bløt over natten 0.4 kg
-
Salt 8.0 g
-
Potetmos, ferdig 1.8 kg
-
Ost, revet 0.2 kg
Unused/Remaining Ingredients
-
Margarin, flytende 0.1 dl
Fremgangsmåte
-
Grateng:
- Grovriv gulrot, kål og paprika.
- Fres kyllingkjøttdeigen sammen med de revne grønnsakene i noen minutter i margarin. Rør så alle ingrediensene blandes godt. Tilsett laurbærblad, timian, oksefond og pepper, og fres videre til kjøttdeigen ikke lenger er rosa.
- Tilsett Tomatino, paprikapuré og avrente hvite bønner. Legg på lokk og senk varmen til lavt. La småkoke i 15 minutter, ta av lokket og la det koke videre til væsken begynner å tykne. Fjern laurbærbladene og smak til med salt og pepper.
- Legg kjøttsausen i en smurt GN-form.
- Bruk ferdig potetmos, eller lag din egen. Legg mosen som et lokk over kjøttsausen.
- Stek gratengen i ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.
-
Unused/Remaining Ingredients