Gulrotsuppe med kaffir-limebladerog ingefær
En gulrotsuppe med asiatisk følelse! Ingefæren bidrar med både sterk smak og syre som fungerer veldig godt sammen med sødmen fra gulrøttene. Ferske kaffir-limeblader kan kjøpes hos grønnsaksgrossist eller i nærmeste asiatiske butikk og fungerer utmerket å fryse.

Ingredienser
Gulrotsuppe med kaffir-limebladerog ingefær
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Gulrotsuppe:
Gulrot, revet
/kg
0.9 kg
0%
gul løk, hakket
/g
200.0 g
0%
Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g
/g
25.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Ingefær, revet
/g
25.0 g
0%
Grønn chili, uten kjerner, finstrimlet
/g
3.0 g
0%
Linser, røde
/g
90.0 g
0%
Salt
/g
20.0 g
0%
Kaffirlimeblader, revet
/stk
5.0 stk
0%
Vann
/l
2.0 l
0%
Knorr Grønnsaksbuljong lavsalt 625L
/n/a
16.0 n/a
0%
.png)
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Rama Professional Mat 15 Laktosefri 1L
/dl
0.3 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Miso paste, lys
/g
15.0 g
0%
Limejuice
/dl
0.1 dl
0%
Til servering:
Vårløk, i skiver
/g
80.0 g
0%
Melonkjerner
/g
50.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Gulrotsuppe:
-
Gulrot, revet 0.9 kg
-
gul løk, hakket 200.0 g
-
Ingefær, revet 25.0 g
-
Grønn chili, uten kjerner, finstrimlet 3.0 g
-
Linser, røde 90.0 g
-
Salt 20.0 g
-
Kaffirlimeblader, revet 5.0 stk
-
Vann 2.0 l
-
Miso paste, lys 15.0 g
-
Limejuice 0.1 dl
Til servering:
-
Vårløk, i skiver 80.0 g
-
Melonkjerner 50.0 g
Fremgangsmåte
-
Gulrotsuppe:
- Sauter løken myk i flytende margarin. Tilsett ingefær, limeblad, grønn chili, revet gulrøtter, hvitløkspasta og sauter i ytterligere noen minutter.
- Tilsett vann, røde linser, salt og grønnsaksbuljongpulver. Kok opp og la suppen småputre i 15-20 minutter til linser og gulrøtter er myke.
- Ta ut limebladene, kjør suppen glatt og tilsett matfløte. Smaksett med miso samt lime juice.
-
Til servering:
- Server suppen med skivet vårløk og ristede melonkjerner.