Grillede grønnsaker, pitabrød og avocadomajones
Det finnes faktisk sunn fast-food! Prøv denne versjonen fra Midtøsten, med pitabrød fylt med grillede grønnsaker og avocadomajones. Du vil bli forbauset over hvor godt sunn fast-food kan smake. Klimasmart oppskrift 🌱

Ingredienser
Grillede grønnsaker, pitabrød og avocadomajones
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Grillede grønnsaker:
Squash
/g
400.0 g
0%
Aubergine
/g
400.0 g
0%
Rød løk, skrelt og skivet
/g
100.0 g
0%
Cherrytomater
/g
200.0 g
0%
Sukker
/g
10.0 g
0%
Mangovinaigrette:
Mangopuré
/g
100.0 g
0%
Tabasco
/l
0.0 l
0%
Hellmann's Bringebær (Raspberry) Vinaigrette 1L
/dl
1.0 dl
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Avocadomajones:
Avokado
/g
170.0 g
0%
HELLMANN'S Real majones, 2L Spann
/dl
0.7 dl
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Sitronsaft
/dl
0.1 dl
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
Pepper, svart
/g
1.0 g
0%
Urtesalat:
Ruccola salat
/g
50.0 g
0%
Mynte, fersk
/g
30.0 g
0%
Til servering:
Pitabrød
/stk
10.0 stk
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Grillede grønnsaker:
-
Squash 400.0 g
-
Aubergine 400.0 g
-
Rød løk, skrelt og skivet 100.0 g
-
Cherrytomater 200.0 g
-
Sukker 10.0 g
Mangovinaigrette:
-
Mangopuré 100.0 g
-
Tabasco
Avocadomajones:
-
Avokado 170.0 g
-
Sitronsaft 0.1 dl
-
Salt 2.0 g
-
Pepper, svart 1.0 g
Urtesalat:
-
Ruccola salat 50.0 g
-
Mynte, fersk 30.0 g
Til servering:
-
Pitabrød 10.0 stk
Fremgangsmåte
-
Grillede grønnsaker:
- Del squashen og auberginen i skiver. Dryss over litt salt og la dem hvile en stund.
- Tørk av overflaten på grønnsakene, pensle dem med litt olje og grill dem. Stek ved behov i ovn ved 180 grader i 10 minutter. Smak til med pepper.
- Del minitomatene i to,strimle rødløken og smak til med salt, sukker og pepper.
-
Mangovinaigrette:
- Bland sammen mangopuré, bringebærvinaigrette og røkt chilipuré.
- Ha vinaigretten i en sprayflaske ogoppbevar den kaldt.
-
Avocadomajones:
- Ha avocadokjøttet og sitronsaften i en høy beholder. Kjør blandingen med stavmikser til en jevn masse og tilsett majonesen. Smak tilmed salt og pepper.
- Ha majonesen i en sprøytepose og oppbevar den kaldt.
-
Urtesalat:
- Bland ingrediensene.
-
Til servering:
- Varm pitabrødene og fyll dem lagvis med grønnsaker, mangovinaigrette, avocadomajones og urtesalat.