Frøbarer med mungbønner, karamellsaus og sitrus- og gulrotgelé
Vi vet godt at ingredienslisten er lang, men det gir bare en super sødme og tekstur, og alle ingrediensene komplementerer hverandre perfekt.

Ingredienser
Frøbarer med mungbønner, karamellsaus og sitrus- og gulrotgelé
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Frøbarer:
Mungbønner, kokte
/g
50.0 g
0%
Sukker
/g
50.0 g
0%
Solsikkekjerner
/dl
3.0 dl
0%
Gresskarkjerner
/g
30.0 g
0%
Hampfrø
/g
30.0 g
0%
Linfrø, hele
/dl
0.3 dl
0%
Sesamfrø
/g
30.0 g
0%
Bokhvetefrø
/g
30.0 g
0%
Margarin, flytende
/dl
0.5 dl
0%
havsalt
/g
0.0 g
0%
Dadler
/g
250.0 g
0%
Tranebær, tørkede
/g
50.0 g
0%
Kakaopulver
/g
40.0 g
0%
Honning
/g
30.0 g
0%
Havregryn
/g
50.0 g
0%
Kokosmel
/g
50.0 g
0%
Karamellsaus:
Carte d'Or Karamell topping 1kg
/g
200.0 g
0%

Nøtter og mandel og produkter derav: Kan inneholde spor av
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
1.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Smør
/g
100.0 g
0%
Sitrus- og gulrotgelé:
Gulrotjuice
/dl
1.0 dl
0%
Sitron, presset
/g
15.0 g
0%
Sitronskall, revet
/g
10.0 g
0%
Gelatin
/g
8.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Frøbarer:
-
Mungbønner, kokte 50.0 g
-
Sukker 50.0 g
-
Solsikkekjerner 3.0 dl
-
Gresskarkjerner 30.0 g
-
Hampfrø 30.0 g
-
Linfrø, hele 0.3 dl
-
Sesamfrø 30.0 g
-
Bokhvetefrø 30.0 g
-
Margarin, flytende 0.5 dl
-
havsalt
-
Dadler 250.0 g
-
Tranebær, tørkede 50.0 g
-
Kakaopulver 40.0 g
-
Honning 30.0 g
-
Havregryn 50.0 g
-
Kokosmel 50.0 g
Karamellsaus:
-
Smør 100.0 g
Sitrus- og gulrotgelé:
-
Gulrotjuice 1.0 dl
-
Sitron, presset 15.0 g
-
Sitronskall, revet 10.0 g
-
Gelatin 8.0 g
Fremgangsmåte
-
Frøbarer:
- Kok mungbønnene møre i vann med sukker, sikt de og sett de kaldt.
- Rist alle kjernene i flytende margarin og dryss over med havsalt, sett de til side.
- Fjern steinene i dadlene og hakk de grovt med en kniv.
- Ta dadler, tranebær, honning, havregryn, kokosmel og kakao i blenderen og kjør det til en bløt masse.
- Hell litt av de saltede kjernene i bunnen av formen og bland resten med daddelmassen.
- Hell daddelmassen ned i formen og press massen godt så den blir fin og skarp i kantene.
- Sett massen i kjøleskapet så den blir kald.
-
Karamellsaus:
- Kok opp karamellsausen og la den koke inn til den er tyktflytende.
- Ha i smøret så den bruner lett, tilsett fløte og kok igjennom karamellen.
- Tilsett bønnene og bland inn i karamellsausen.
-
Sitrus- og gulrotgelé:
- Hell gulrotjuice og sitron i en skål og pisk dette sammen.
- Tilsett Texture og rør til det er oppløst.
- Sett til side og vent til massen er uten skum og klar.
- Ta frøbaren ut av kjøleskapet og hell geleen på toppen. Sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering.