Menu

Ingredienser

+

Frøbarer:

  • Mungbønner, kokte 50.0 g
  • Sukker 50.0 g
  • Solsikkekjerner 3.0 dl
  • Gresskarkjerner 30.0 g
  • Hampfrø 30.0 g
  • Linfrø, hele 0.3 dl
  • Sesamfrø 30.0 g
  • Bokhvetefrø 30.0 g
  • Margarin, flytende 0.5 dl
  • havsalt
  • Dadler 250.0 g
  • Tranebær, tørkede 50.0 g
  • Kakaopulver 40.0 g
  • Honning 30.0 g
  • Havregryn 50.0 g
  • Kokosmel 50.0 g

Karamellsaus:

Sitrus- og gulrotgelé:

  • Gulrotjuice 1.0 dl
  • Sitron, presset 15.0 g
  • Sitronskall, revet 10.0 g
  • Gelatin 8.0 g

Fremgangsmåte

  1. Frøbarer:

    1. Kok mungbønnene møre i vann med sukker, sikt de og sett de kaldt.
    2. Rist alle kjernene i flytende margarin og dryss over med havsalt, sett de til side.
    3. Fjern steinene i dadlene og hakk de grovt med en kniv.
    4. Ta dadler, tranebær, honning, havregryn, kokosmel og kakao i blenderen og kjør det til en bløt masse.
    5. Hell litt av de saltede kjernene i bunnen av formen og bland resten med daddelmassen.
    6. Hell daddelmassen ned i formen og press massen godt så den blir fin og skarp i kantene.
    7. Sett massen i kjøleskapet så den blir kald.
  2. Karamellsaus:

    1. Kok opp karamellsausen og la den koke inn til den er tyktflytende.
    2. Ha i smøret så den bruner lett, tilsett fløte og kok igjennom karamellen.
    3. Tilsett bønnene og bland inn i karamellsausen.
  3. Sitrus- og gulrotgelé:

    1. Hell gulrotjuice og sitron i en skål og pisk dette sammen.
    2. Tilsett Texture og rør til det er oppløst.
    3. Sett til side og vent til massen er uten skum og klar.
    4. Ta frøbaren ut av kjøleskapet og hell geleen på toppen. Sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny