Frøbarer med mungbønner, karamellsaus og sitrus- og gulrotgelé
Vi vet godt at ingredienslisten er lang, men det gir bare en super sødme og tekstur, og alle ingrediensene komplementerer hverandre perfekt.

Ingredienser
Frøbarer:
-
Mungbønner, kokte 50.0 g
-
Sukker 50.0 g
-
Solsikkekjerner 3.0 dl
-
Gresskarkjerner 30.0 g
-
Hampfrø 30.0 g
-
Linfrø, hele 0.3 dl
-
Sesamfrø 30.0 g
-
Bokhvetefrø 30.0 g
-
havsalt
-
Dadler 250.0 g
-
Tranebær, tørkede 50.0 g
-
Kakaopulver 40.0 g
-
Honning 30.0 g
-
Havregryn 50.0 g
-
Kokosmel 50.0 g
Karamellsaus:
-
Smør 100.0 g
Sitrus- og gulrotgelé:
-
Gulrotjuice 1.0 dl
-
Sitron, presset 15.0 g
-
Sitronskall, revet 10.0 g
Fremgangsmåte
-
Frøbarer:
- Kok mungbønnene møre i vann med sukker, sikt de og sett de kaldt.
- Rist alle kjernene i flytende margarin og dryss over med havsalt, sett de til side.
- Fjern steinene i dadlene og hakk de grovt med en kniv.
- Ta dadler, tranebær, honning, havregryn, kokosmel og kakao i blenderen og kjør det til en bløt masse.
- Hell litt av de saltede kjernene i bunnen av formen og bland resten med daddelmassen.
- Hell daddelmassen ned i formen og press massen godt så den blir fin og skarp i kantene.
- Sett massen i kjøleskapet så den blir kald.
-
Karamellsaus:
- Kok opp karamellsausen og la den koke inn til den er tyktflytende.
- Ha i smøret så den bruner lett, tilsett fløte og kok igjennom karamellen.
- Tilsett bønnene og bland inn i karamellsausen.
-
Sitrus- og gulrotgelé:
- Hell gulrotjuice og sitron i en skål og pisk dette sammen.
- Tilsett Texture og rør til det er oppløst.
- Sett til side og vent til massen er uten skum og klar.
- Ta frøbaren ut av kjøleskapet og hell geleen på toppen. Sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering.