+

Tillaging

  1. Tillaging

    MANDELMØRDEIG

    1. Skjær margarinet i terninger og bland med de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
    2. Når det har fått sandete konsistens kan egget tilsettes.
    3. Bland til deigen så vidt samler seg.
    4. Legg den i kjøleskapet og kjevle den deretter ut, 3 mm tykk.
    5. Stikk ut med en rund utstikker og kle tartelettringene.
    6. Stek tartelettene gyllenbrune i ca. 10 min. på 175 °C. Avkjøl.

    BLÅBÆRKOMPOTT

    1. Bland blåbærpuré med 100 g sukker og varm opp til 40 °C.
    2. Bland 25 g sukker med pektin NH og tilsett i den varme blåbærpureen.
    3. Tilsett den splittede vaniljestangen.
    4. Kok opp til 104° C og tilsett sitronsaften. Ta kjelen av varmen.
    5. Hell kompotten i ca. 5 mm tykt lag i tartelettskallene og frys.

    SJOKOLADE-NAMELAKA

    1. Start med å legge gelatinet i bløt i kaldt vann.
    2. Smelt sjokoladen i vannbad til 45 °C.
    3. Kok opp melk med glukose og den utskrapte vaniljestangen.
    4. Tilsett gelatinbladene.
    5. Lag en emulsjon med sjokoladen ved å tilsette melkeblandingen i sjokoladen i 3 omganger.
    6. Tilsett deretter kald Knorr Visp og bland det hele i en mikser.
    7. Hell namelakaen i en sprøytepose med rund tyll og avkjøl i minst 3 timer, gjerne over natten.
    8. Ved servering tas tartelettene ut. Sprøyt pene topper oppå blåbærkompotten.

    TIL GARNERING

    1. Miks sitronskall, vaniljefrø, vann, sukker og albumina med stavmikser.
    2. Hell blandingen over i en kjøkkenmaskin med visp.
    3. Pisk på middels hastighet til stiv marengs. Sikt og vend inn melis.
    4. Fyll en sprøytepose med rund tyll.
    5. Sprøyt lange stenger på bakepapir.
    6. Stek i ovnen ved 90°C i ca. 1 time.

    TIL GARNERING 2

    1. Garner tartelettene med marengsstavene og de ferske blåbærene.

+