Asiatisk lakse-ceviche med lime
Ceviche er en måte å ”tilberede” fisk på med hjelp av syre fra lime. Her er en asiatisk variant av den peruanske originalen smaksatt med blant annet sesam og chili. Klimasmart oppskrift 🌱

Ingredienser
Ceviche:
-
Laksefilet 0.75 kg
-
Salt 4.0 g
-
Koriander, frisk 24.0 g
-
Gressløk 20.0 g
-
Wakame alge 40.0 g
-
Lime 1.0 stk
-
Rød chili 10.0 g
Til servering:
-
Rødløk, skivet 40.0 g
-
Agurk, terninger 100.0 g
-
Avokado i biter 75.0 g
-
Sesamfrø 10.0 g
Fremgangsmåte
-
Ceviche:
- Mariner lakseterningene i salt, ferskpresset limejuice, koriander, gressløk og chili.
- Bland alt godt sammen og tilsett vinaigrette. Avkjøles godt.
-
Til servering:
- Ved servering blandes laksen med wakame alge, avocado og agurk.
- Anrett cevichen på passende serveringsfat eller i skåler og topp med rødløksskiver og sesamfrø.