Asiatisk lakse-ceviche med lime
Ceviche er en måte å ”tilberede” fisk på med hjelp av syre fra lime. Her er en asiatisk variant av den peruanske originalen smaksatt med blant annet sesam og chili. Klimasmart oppskrift 🌱

Ingredienser
Asiatisk lakse-ceviche med lime
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Ceviche:
Laksefilet
/kg
0.75 kg
0%
Salt
/g
4.0 g
0%
Koriander, frisk
/g
24.0 g
0%
Gressløk
/g
20.0 g
0%
Wakame alge
/g
40.0 g
0%
Lime
/stk
1.0 stk
0%
Rød chili
/g
10.0 g
0%
Hellmann's Sesam Soy Vinaigrette 1L
/dl
1.0 dl
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Ja
Fisk og produkter derav: Nei
Til servering:
Rødløk, skivet
/g
40.0 g
0%
Agurk, terninger
/g
100.0 g
0%
Avokado i biter
/g
75.0 g
0%
Sesamfrø
/g
10.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Ceviche:
-
Laksefilet 0.75 kg
-
Salt 4.0 g
-
Koriander, frisk 24.0 g
-
Gressløk 20.0 g
-
Wakame alge 40.0 g
-
Lime 1.0 stk
-
Rød chili 10.0 g
Til servering:
-
Rødløk, skivet 40.0 g
-
Agurk, terninger 100.0 g
-
Avokado i biter 75.0 g
-
Sesamfrø 10.0 g
Fremgangsmåte
-
Ceviche:
- Mariner lakseterningene i salt, ferskpresset limejuice, koriander, gressløk og chili.
- Bland alt godt sammen og tilsett vinaigrette. Avkjøles godt.
-
Til servering:
- Ved servering blandes laksen med wakame alge, avocado og agurk.
- Anrett cevichen på passende serveringsfat eller i skåler og topp med rødløksskiver og sesamfrø.