Ingredienser
Fisken:
-
Hysefilet, terninger 2X2 cm 13.0 kg
-
Poteter, skrelt 1.0 kg
-
Purreløk, skivet 100.0 g
-
Bladspinat, fersk 160.0 g
Saus:
-
Vann 1.0 l
-
Gul løk i små terninger 200.0 g
-
Dill, torkad 2.0 g
-
Pepperrot, revet 40.0 g
-
Eddik 12% 2.0 g
-
Eple, i terninger 200.0 g
Fremgangsmåte
-
Fisken:
- Skjær fisken i grytebiter.
- Kok potetene og avkjøl. Del i mindre biter.
-
Saus:
- Bland sammen vann, fløte og fiskefond. Pisk inn kaldrørt jevning og fortsett å vispe godt. La stå i 5 minutter.
- Tilsett salt, pepper, eddik, eple, løk og pepperrot.
- Smak til og juster eventuelt krydderet.
- Legg spinat og purreløk i bunnen på en form.
- Bland fisk og poteter i formen og hell over den kalde sausen.
- Stekes i ovn på 175 grader i ca. 25-30 minutter.