Bind det sammen med en dressing! | Unilever Food Solutions

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

Salater har nådd lengre enn de klassiske Cæsar, Caprese og Coleslaw. Nå jobber vi gjerne med grønnsaksbaserte retter i sesong med lokale råvarer eller låner fritt fra hele verdens spisekammer. Presentasjon skjer enten som siderett, smårett eller hovedrett. Hva de fleste trenger er imidlertid en god dressing, saus eller røre som binder smakene sammen og løfter teksturen: her kommer våre smaksrike tips.

 

Buttermilk Ranch Dressing

Fantastisk god og veldig enkel dressing med hvitløk, Dijon, urter og majones.

  • 1,5 dl kjernemelk
  • 3 ss Rama Professional Fraiche
  • 3 ss Hellmann's Majones
  • 1 ss Knorr Hvitløk Prydderpasta 
  • ½ ts Maille Dijon sennep
  • Noen dråper tabasco
  • Noen dråper Maille Hvitvinseddik
  • Finhakket estragon, gressløk og persille
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Bland alt i et glass med lokk og rist godt. Ranchdressingen blir bedre etter noen timer, så lag den gjerne dagen før du skal bruke den.

 

Ovnsbakt hvitløksdressing

Ovnsbakt hvitløk er basen i denne smakseksplosjonen.

  • 2 hele hvitløk
  • 15 ml olje
  • 30 g pinjekjerner
  • Juice av 1 lime
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ts Rama Flytende Margarin
  • 1 ss Maille Dijon sennep
  •  1 ts hakket kapers
  • 1 ts brun farin
  • 1 ss Maille Hvitvinseddik
  • 2.5 dl vann
  • 15 g Knorr Grønnsaksfond, konsentrert
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skjær endene av hvitløken, drypp med olje og krydre med salt og pepper. Pakk hvitløken inn i bakepapir og stek løken i en forvarmet ovn ved 180 g i 35-40 minutter. La løken avkjøles og pill ut feddene av skallet.
  2. Hell hvitløk, pinjekjerner, limejuice, sesamolje, margarin, sennep, kapers, brun farin, eddik, grønnsaksfond og vann i en blender. Bland til en kremete konsistens du kan justere opp eller ned med buljongen for å få den teksturen du ønsker.
  3. Smak til med ekstra salt og pepper.

 

Brent sitrondressing

Brente sitroner og urter i en fin emulsjon.

  • 4 store sitroner + skall fra en sitron
  • 2 dl god olje
  • 10 g Knorr Basilikum Krydderpasta
  • Fersk persille
  • Salt og pepper
  • Knorr Professional Citrus Fresh

Slik gjør du:

  1. Del og brenn sitronene på kjøttsiden til de blir sorte. Juicepress de avkjølte sitronene gjennom en sikt ned i en skål.
  2. Hell sitronsaft, sitronskall, basilikumpasta, persille og salt i en blender. Bland og tilsett langsomt oljen. Smak til med pepper og noen dråper Citrus Fresh for ekstra god smak.
  3. La stå kaldt.

 

Vinaigrette med jordbær, sitrus og valmuefrø

Sommersmak på ett blunk. Valmuefrø gjør det spennende.  

  • 3 dl rørte jordbær
  • 30 ml fersk sitronsaft
  • 30 ml god olje
  • 1 ss blå valmuefrø
  • Salt
  • Knorr Professional Citrus Fresh

Slik gjør du:

  1. Bland jordbær, sitron og olje. Hell dressingen i en skål og vend inn valmuefrøene. Smak til med salt og noen dråper citrus fresh for ekstra god smak.

For vegan-dressinger, bestill HELLMANN`S Vegan Majones. Her finner du øvrige veganprodukter i vårt sortiment.