Grønnere valg – bedre småretter! | Unilever Food Solutions

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

Skorsonnerot og ramsløk er to veldig gode råvarer som man kommer lang med. I alle fall hvis man spør Daniel Müllern som har laget de to første oppskriftene under her.Her finner du i alle fall sprøhet, kremethet, sødme og mye smak på en liten overflate. 

Skorsonnerot og persillerot er også to av våre 22 utvalgte nordiske Future50Foods-råvarer, og nedover på siden finner du flere grønne småretter med disse råvarene. 

 

Grillet skorsonnerot med koriander og ingefærdipp  

10 porsjoner

 

Grillet skorsonnerot:
Skrell og kok skorsonneroten i saltet vann. Når den er passe myk, legg den i isbad. Tørk den med papir og grill den hardt på en kulegrill. Skjær i passe store biter ca. 3 cm.

Syltet korianderfrø
Kok korianderfrøene i saltet vann i ca. 5 minutter. Avkjøles i vannet. Kok en syltelake av 1 dl vann, eddik og sukker. Sil av korianderfrøene og legg i laken. Minst 4 timer.

Ingefærdipp:
Bland Vegan, Sandwich Delight, ingefær- og hvitløkpuré.

Ved servering:
Legg noen syltede korianderfrø på skorsonneroten. Garner med ferske korianderblader. Server med ingefærdipp.

 

 

Sprøtt rispapir med sopp og ramsløk

10 p

Ingredienser:

Fritert rispapir:
Bland eller knus den tørkede soppen med salt til pulver. Varm oljen til 190 grader og friter rispapiret, ett om gangen ca. 10 sekunder. Dryss over sopp-pulveret. Oppbevares tørt.

Soppmajones:
Bland Vegan med Wild Mushroom Earth, soya og miso. Sett i kjøleskapet.

Sotet ramsløk:
Sot ramsløkbladene raskt i tørr og varm stekepanne. Eller brenn de med gassbrenner.

Til servering:
Knekk det sprø rispapiret i 10 biter. Hell på litt soppmajones og legg på litt rå sopp og sotet ramsløk.