Menu

Hvordan komponerer man egentlig en optimal salat? Hvilke elementer trenger du og hvordan kan man gjøre en salat mer luksuriøs med små, enkle grep? Her får du svarene. 

Den ultimate komposisjonen

Det beste trikset når det gjelder salat er å begynne å betrakte den som en hvilken som helst annen rett. Å tilføre både varme og kalde ingredienser, sprøhet og en kremete, myk følelse i samme rett, gir en frisk og herlig helhetsopplevelse som er uslåelig.

Salatrett med Daniel Müllern

02:07

Tips!

Grillet romanosalat + ramsløksolje og vesterhavsost/parmesan = en umotstålig kombinasjon.

Finn sprøheten

I de fleste gode salatene er det noe sprøtt. Hva slags sprøhet er både en smakssak og det finnes jo en mengde godsaker å velge mellom, alt fra ristede små sesamfrø- og solsikkefrø til litt større gresskarkjerner, mandler og nøtter. Felles for alt det sprøe er at de også tilfører vesentlig smak, næringsstoffer og en økt metthetsfølelse.

Ytterligere sprøhet i salaten er naturligvis krutongen. Hvorfor ikke gjøre det til en vane å skjære opp gammelt brød i krutongstørrelser og fryse det ned? Da sparer du både matsvinn og miljøet. Og de blir best hvis du steker de i en kombinasjon av olje og smør. 

Lag en gourmetsalat

Men det går å løfte den noen hakk. Plukk masse herlige urter til din salatkombinasjon eller åpne opp naturens spiskammer og ta i bruk masse ville urter og strandnære vekster. Kombiner med skalldyr for en ekstra luksusfølelse.

Dressed for success 

En salat – enten det er et tilbehør eller en hel rett – blir sjelden bedre enn de ingrediensene du tilfører. Bruk med andre ord litt tid på hvordan du kan heve dine salater til uante høyder. En skikkelig god dressing kan gjøre den store forskjellen!

Nok prat – nå skal det lages salater. Under finner du våre favoritter.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny