Menu

Det har blitt sagt før og det tåler å bli sagt mange ganger; forandring fryder og man skal ikke dra alle over en kam. Selv om du ikke liker hvite bønner, kan du allikevel falle hodestups for en soyabønne, og selv om du elsker King Edward bør du ikke snu ryggen til alle andre slags poteter. 

 

For en bønne!

Vet du hvor mange sorter bønner det finnes i verden? Ikke vi heller, men det er såpass mange at vi alle burde kunne finne en eller flere nye favoritter. Her er noen vi liker: borlottibønner, hvite bønner, svarte bønner, kidneybønner, brune bønner, mungbønner, black eye, canellini og proteinrike soyabønner. Hvilke får bli med deg inn på kjøkkenet?

For et gresskar!  

Selv om gresskar er både vakre og kan brukes til alt fra varmretter til desserter og snacks, føles det ut som om vi i Norden ikke har tatt det fullt inn i varmen. I tillegg til det søte butternutgresskaret, finnes det en mengde spennende varianter å teste ut som spagettigresskar, hokkaido og delicata. 

PS! Ikke glem å ta vare på de gode kjernene! 

For en knoll!

Poteter kan være en sann redning i mange prekære kjøkkensituasjoner, men hånden på hjertet – hvor mange sorter har du egentlig spist og laget i ditt liv? På Norsk Landbruksrådgivnings sin hjemmeside ligger det fakta om ulike sorter som dyrkes i et visst omfang i Norge og da snakker vi bare om Norge. Tenk hvor mange sorter det finnes i verden, hvis man tenker på at det vokser 3000 ulike potetsorter i Peru...

 

"Ikke dra alle over en kam. Selv om du ikke liker hvite bønner, kan du allikevel falle hodestups for en soyabønne"

 

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny