Søramerikansk søtpotetsuppe med lime
Søtpoteten har en rik historie med en interessant opprinnelse, ettersom den er en av de eldste grønnsakene som er kjent for menneskeheten. Søtpotetens historie i Peru kan dateres tilbake til 750 f.Kr. Etter den første reisen til den nye verden i 1492 tok Christopher Columbus søtpoteten med tilbake til Europa. Søtpotet og potet er vanlige ingredienser i det søramerikanske kjøkkenet. Denne søtpotetsuppen er smaksatt med søt, fruktig ancho-chili og frisk lime. Serveres gjerne sammen med koriander og Knorr Fraiche.

Ingredienser
Søramerikansk søtpotetsuppe med lime
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Suppe:
gul løk, hakket
/g
280.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
40.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Ancho Chili, mild
/g
2.0 g
0%
Søtpotet
/kg
1.8 kg
0%
Salt
/g
15.0 g
0%
Laurbærblad
/stk
3.0 stk
0%
Lime, saft
/dl
0.8 dl
0%
Vann
/l
2.4 l
0%
Knorr Kyllingfond konsentrat 50L
/n/a
70.0 n/a
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Til servering:
Koriander, fersk, hakket
/g
10.0 g
0%
Granateplekjerner, frosne
/g
50.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Suppe:
-
gul løk, hakket 280.0 g
-
Ancho Chili, mild 2.0 g
-
Søtpotet 1.8 kg
-
Salt 15.0 g
-
Laurbærblad 3.0 stk
-
Lime, saft 0.8 dl
-
Vann 2.4 l
Til servering:
-
Koriander, fersk, hakket 10.0 g
-
Granateplekjerner, frosne 50.0 g
Fremgangsmåte
-
Suppe:
- Sauter løk og hvitløkpuré i margarin ved moderat varme i 5 minutter.
- Tilsett søtpotet, ancho-chili og cayennepepper, og fres under omrøring i ytterligere et par minutter.
- Ha i vann, kyllingfond og laurbærblader, og småkok under lokk til søtpotetene er møre.
- Ta ut laurbærbladene og kjør suppen jevn i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Smak til med lime og salt.
-
Til servering:
- Server suppen med granateplekjerner, fraiche og koriander.