Menu
AV KOKKER

Organisasjon

Dine synspunkter, idéer og spørsmål er viktige for oss. Vil du komme i kontakt med:

Er du grossist eller leverandør? Kontakt din selger eller vår kundeservice på kundservice.no@unilever.com.

Er du forbruker og kunde i en dagligvarebutikk og har innspill eller kommentarer til Unilever's dagligvareprodukter, for eksempel iskrem, vennligst kontakt oss på Forbrukerkontakt.no@unilever.com.

 

 

For kokker av kokker. Som en del av Unilever har vi tilgang til kunnskap om dine gjester, forbrukere og deres preferanser. Vi bruker denne kunnskapen til å hjelpe kokker over hele verden med å møte gjestenes skiftende behov. Med vårt team av dyktige kokker og kostholdseksperter, hjelper vi kundene våre med å finne den rette balansen mellom velsmakende og næringsrik mat som serveres med samme jevnlig høye standard. Gjennom vårt nettverk i verden kan vi formidle lokal kunnskap globalt.
Simon Marling

Simon Marling

Simon Marling er fra Danmark og utdannet kokk. Han startet sin læretid på Restaurant De2Have i Skagen, hvor han lærte å lage mat i ekstremt høyt tempo med høy standard. Han har erfaring fra Hotel Fakkelgården og Hotel Bellasky (begge som kokk og souschef), Michelin-restaurantene Paustian v / Bo Bech og Geranium og nesten 4 år som kjøkkensjef i Madklubben i København.


Da han flyttet til Oslo i 2016, jobbet han ett år på Tjuvholmen Sjømagasin før han fikk jobb i Unilever Food Solutions.

Hva er Unilever for deg?

Jeg kendte ikke til Unilever da jeg startede her. Kun nogle af mærkevarene som Knorr, Hellmann’s, Lipton, Neutral osv. Jeg skal være ærlig og sige jeg nok også var lidt skeptisk da jeg skulle begynde – fond, buljong og saus i pulver og pasta form, var der er en meget negativ tilgang til de steder jeg har arbejdet, så den holdning havde jeg naturligvis også. Egenlig uden nogen grund – havde aldrig rigtig smagt eller anvendt produkterne. Heldigvis blev den negative forestilling meget hurtigt vendt til en positiv og tilmed stolt følelse. Da jeg lærte hvor omfattende Unilevers bærekraftprogram er, og hvor hårdt man arbejder med at gøre alle produkter så bærekraftige som muligt, gav det hele meget mere mening. Desto mere jeg arbejde, smagte og fik oplæring i proteføljen, blevb jeg kun mere og mere begeistret. Mange i branchen kan anvende uden at gå på kompromis med smag og kvalitet. Der er mange af vores produkter, jeg skulle ønske jeg kendte til, i min tid, som køkkenchef.

Ditt beste tips på kjøkkenet?

Gør det simpelt. Hold det til få ingredienser, og fremhæv smagen af de råvare du vælger.

Hva foretrekker du å lage for mat og spise?

Fisk, skaldyr og grøntsager.

Og hva liker du ikke av mat?

Foie gras

Hva syns du er den beste tiden på året?

Forår (mai-juni)

Sist men ikke minst, hva er ditt favorittprodukt fra UFS-porteføljen?

Knorr Professional Kylling Fond

Kevin Olsen

Kevin Olsen

Kevin Olsen tok fagbrevet som kokk på Losby Gods i 2015. Og har siden holdt på kokkekunsten gjennom Hauger Matstue. Han har også tatt en Bachelor i Retail Management på Handelshøyskolen BI. Kevin har tilegnet seg god kompetanse innenfor salg og marked, noe som gjenspeiler måten han tar vare på kundene. Kevin er uformell av seg og elsker en god vits. Hører du en latter langt i det fjerne, kan vi nesten garantere deg at det er Kevin som er på vei.

 

Hva foretrekker du å lage for mat og å spise?

Det asiatiske kjøkken har alltid vært av stor interesse når jeg skal lage mat på hjemmefronten, men det å komme hjem til farmors kjøttkaker går aldri av moten.

Og hva liker du ikke av mat?

Rakfisk er noe jeg fint står over. Litt flaut, da en i familien driver opprett av rakfisk i Valdres.  

Hva gjør du når du ikke jobber?

Det blir mye trening og golf. Er også med en vennegjeng, der vi lager god mat sammen.

Hva legger du merke til når du er ute og spiser?

Atmosfæren, jeg liker veldig godt steder der man kan senke skuldrene. Litt uformelt, der servitørene har en humoristisk utstråling. Også synes jeg alltid det er morsomt om man får lese litt om selve restauranten i menyen.

Hva irriterer deg mest på kjøkkenet?

Et ustrukturert kjøkken.

Hva inspirerer deg?

Nye måter å bruke råvarer på og innovasjon på matfronten. Det å bruke råvarer som man tidligere ikke har vært aktuelt på en tallerken. Utrolig mye bra som finns der ute når vi går ut av komfortsonen og utfordrer oss selv!

Har du ett favorittprodukt fra UFS?

Tomatinoen står som favoritt. Jeg er super svak for hjemmelaget pizza, og da helst fra en pizzaovn.

Sigurd Kvitberg

Sigurd Kvitberg

Sigurd Kvitberg er vårt nordnorske alibi, men bosatt i Bergen. Han tok fagbrev som kokk i 1998, etter læretiden på Vertshuset Skarven. Han tok med seg tradisjonsmat og tørrfisk i bagasjen da han flyttet til Vestlandets hovedstad Bergen. Der har han jobbet som kjøkkensjef på noen av de eldste restaurantene, og bygget opp menyer med moderne vri. Sigurds lidenskap for tørrfisk har gjort at han har holdt foredrag og smakinger gjennom opplæringskontor, Lerøy Seafood, Smak av Kysten og MatArena for å nevne noen. Men den største var nok å servere tørrfisk til italienere under Terra Madre i Torino 06. Eller var det å få brygget et eget øl til tørrfisk av et lokalt Bergensk Bryggeri?

Sigurd var tidlig ute med å sette fokus på øl og mat i kombinasjon, og han mener selv at han var den første i Bergen med å gjennomføre Beer Makers dinner ilag med lokale bryggerier. Han har i senere tid jobbet med å holde kurs for utstillere til Norges største matfestival, Bergen Matfestival, hatt noen gjestespill på ulike kjøkken, og lager podcast.

Hva er Unilever for deg?

For meg har Unilever egentlig vært et ukjent kapittel gjennom min tid på kjøkkenet. Men da jeg startet i jobben i 2018, fikk jeg virkelig opp øynene for hvem Unilever er og hva Unilever står for. På verdensbasis er Unilever store, veldig store. Men i Norge, er det ikke mange som er klar over at under Unilever-paraplyen finner vi produkter som Knorr, Hellmanns’, Maille, Lipton, Pukka, The Vegetarian Butcher mfl. Hvordan organisasjonen jobber for en bedre fremtid og et mer bærekraftig kjøkken er nøkkelen nå og i fremtiden.

Min motivasjon:

Det å få muligheten å reise rundt og treffe hele spekteret av det som finnes i bransjen, alt fra Veikro til store produksjonskjøkken. Det å kunne bruke min erfaring på å hjelpe andre, komme med løsninger og ideer som gjør arbeidshverdagen litt lettere for den enkelte kokken.

Hva gjør du for inspirasjon?

Jeg er litt kokkebok-nerd, og har et lite bibliotek av mat og drikke relaterte bøker som jeg fort kan kose meg med en kveld. Rent matfaglig holder jeg meg oppdatert på trender og kommende trender i bransjen. Det er viktig for meg å ikke glemme hvor jeg kommer fra, så den største inspirasjonen vil alltid være min mor Olaug.

Hvilken type mat lager du?

Jeg har to barn som begge har vært med på kjøkkenet fra de var små. Når jeg lager mat hjemme er det ofte for at jeg skal teste ut nye ting eller fordi at ett av barna har bestemt det. Alt fra grilling, langtidsbaking, gryter... Er veldig allsidig, men all mat lages med hjertet og kjærlighet. Alltid!

Ditt beste matminne?

Det er uten tvil min mors salte lammekjøtt med løksaus, kokte gulerøtter og gulløye.

UFS favorittingrediens?

Knorr Grønnsaksfond! Kan brukes til alt!

Omar Viset

Omar Viset

Omar Viset er utdannet kokk, og har også 3-årig utdanning fra Norsk Hotellhøgskole. Han har allsidig erfaring fra bransjen som kokk og kjøkkensjef både i inn- og utland. Han har vært ansatt ved Gastronomisk institutt, og har derifra erfaring med å drive kurs og opplæring, og også tilsvarende fra sin egen virksomhet RingeriksKokken.
Som fagleder ferskvare i NG-Kjøpmannshuset, F&B Manager i Umoe og som seksjonsleder matforsyning Vestre Viken ved Ringerike sykehus og RingeriksKjøkken/Ringerike kommune har han jobbet mye med både kjøkken og personalledelse, menyutvikling og endringsporsesser i kjøkkendrift.
Omars brede bakgrunn og kunnskap om matfaget, fokus på bærekraftige råvarer og de gode matopplevelsene, spesielt i offentlig sektor tar han med seg i sitt arbeid i Unilever Food Solutions og til det beste for våre kunder.

Hva er Unilever for deg?

For meg har Unilever gjennom mitt kokkeliv først og fremst vært ensbetydende med merkevarene Maizena og Knorr. Disse har produkter som er uunnværlige i matlagingen i alle norske kjøkken, både i de profesjonelle og i hjemmehusholdningen. Så har jeg jo som de fleste andre hatt et forhold til produktene til Unilever gjennom å være «vanlig forbruker», og da med de produktene som brukes i hjemmet som såpe, tannkrem og vaskemidler

Som ansatt i Unilever, og Unilever Food Solution, har jeg blitt kjent med en bedrift som har sterkt fokus på utvikling av produkter som løfter smaksopplevelsen og gjør det å lage god mat tilgjengelig for alle. Samtidig setter Unilever bærekraft og rettferdige arbeidsplasser først, og er en ledende aktør i arbeidet med bidrag i verdens miljøarbeid, som er viktig for oss alle.

Ditt beste tips på kjøkkenet?

Lag den maten du selv liker å spise, bruk ferske og gode ingredienser og lag gode grunnsmaker. Sørg for å ha en kvass og god kokkekniv, og en god skjærefjøl.

Hva foretrekker du å lage for mat og spise?
Jeg blir veldig inspirert på kjøkkenet av å lage mat med fisk og skalldyr, og friske fargerike, smakfulle og gode grønnsaker.

Og hva liker du ikke av mat?
Jeg liker vel egentlig alt av mat, men så er det jo også nokså mye jeg ikke har smakt. Men ja, det finnes nok mat jeg ikke ønsker å spise av forskjellige årsaker.

Hva syns du er den beste tiden på året?
I forhold til kjøkken og matlaging så er hele året er den beste tiden, for hver årstid har sine gode og særegne råvarer i sesong.

Sist men ikke minst, hva er ditt favorittprodukt fra UFS-porteføljen?
Da må jeg gå for Knorr sin nye salat og grønnsakskrydder, kan brukes til mye og det meste

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny