AV KOKKER

Organisasjon

Dine synspunkter, idéer og spørsmål er viktige for oss. Vil du komme i kontakt med:

Er du grossist eller leverandør? Kontakt din selger eller vår kundeservice på kundservice.no@unilever.com.

Er du forbruker og kunde i en dagligvarebutikk og har innspill eller kommentarer til Unilever's dagligvareprodukter, for eksempel iskrem, vennligst kontakt oss på Forbrukerkontakt.no@unilever.com.

 

 

For kokker av kokker. Som en del av Unilever har vi tilgang til kunnskap om dine gjester, forbrukere og deres preferanser. Vi bruker denne kunnskapen til å hjelpe kokker over hele verden med å møte gjestenes skiftende behov. Med vårt team av dyktige kokker og kostholdseksperter, hjelper vi kundene våre med å finne den rette balansen mellom velsmakende og næringsrik mat som serveres med samme jevnlig høye standard. Gjennom vårt nettverk i verden kan vi formidle lokal kunnskap globalt.
Simon Marling

Simon Marling

Simon Marling er fra Danmark og utdannet kokk. Han startet sin læretid på Restaurant De2Have i Skagen, hvor han lærte å lage mat i ekstremt høyt tempo med høy standard. Han har erfaring fra Hotel Fakkelgården og Hotel Bellasky (begge som kokk og souschef), Michelin-restaurantene Paustian v / Bo Bech og Geranium og nesten 4 år som kjøkkensjef i Madklubben i København.


Da han flyttet til Oslo i 2016, jobbet han ett år på Tjuvholmen Sjømagasin før han fikk jobb i Unilever Food Solutions.

Hva er Unilever for deg?

Jeg kendte ikke til Unilever da jeg startede her. Kun nogle af mærkevarene som Knorr, Hellmann’s, Lipton, Neutral osv. Jeg skal være ærlig og sige jeg nok også var lidt skeptisk da jeg skulle begynde – fond, buljong og saus i pulver og pasta form, var der er en meget negativ tilgang til de steder jeg har arbejdet, så den holdning havde jeg naturligvis også. Egenlig uden nogen grund – havde aldrig rigtig smagt eller anvendt produkterne. Heldigvis blev den negative forestilling meget hurtigt vendt til en positiv og tilmed stolt følelse. Da jeg lærte hvor omfattende Unilevers bærekraftprogram er, og hvor hårdt man arbejder med at gøre alle produkter så bærekraftige som muligt, gav det hele meget mere mening. Desto mere jeg arbejde, smagte og fik oplæring i proteføljen, blevb jeg kun mere og mere begeistret. Mange i branchen kan anvende uden at gå på kompromis med smag og kvalitet. Der er mange af vores produkter, jeg skulle ønske jeg kendte til, i min tid, som køkkenchef.

Ditt beste tips på kjøkkenet?

Gør det simpelt. Hold det til få ingredienser, og fremhæv smagen af de råvare du vælger.

Hva foretrekker du å lage for mat og spise?

Fisk, skaldyr og grøntsager.

Og hva liker du ikke av mat?

Foie gras

Hva syns du er den beste tiden på året?

Forår (mai-juni)

Sist men ikke minst, hva er ditt favorittprodukt fra UFS-porteføljen?

Knorr Professional Kylling Fond

Kevin Olsen

Kevin Olsen

Kevin Olsen tok fagbrevet som kokk på Losby Gods i 2015. Og har siden holdt på kokkekunsten gjennom Hauger Matstue. Han har også tatt en Bachelor i Retail Management på Handelshøyskolen BI. Kevin har tilegnet seg god kompetanse innenfor salg og marked, noe som gjenspeiler måten han tar vare på kundene. Kevin er uformell av seg og elsker en god vits. Hører du en latter langt i det fjerne, kan vi nesten garantere deg at det er Kevin som er på vei.

 

Hva foretrekker du å lage for mat og å spise?

Det asiatiske kjøkken har alltid vært av stor interesse når jeg skal lage mat på hjemmefronten, men det å komme hjem til farmors kjøttkaker går aldri av moten.

Og hva liker du ikke av mat?

Rakfisk er noe jeg fint står over. Litt flaut, da en i familien driver opprett av rakfisk i Valdres.  

Hva gjør du når du ikke jobber?

Det blir mye trening og golf. Er også med en vennegjeng, der vi lager god mat sammen.

Hva legger du merke til når du er ute og spiser?

Atmosfæren, jeg liker veldig godt steder der man kan senke skuldrene. Litt uformelt, der servitørene har en humoristisk utstråling. Også synes jeg alltid det er morsomt om man får lese litt om selve restauranten i menyen.

Hva irriterer deg mest på kjøkkenet?

Et ustrukturert kjøkken.

Hva inspirerer deg?

Nye måter å bruke råvarer på og innovasjon på matfronten. Det å bruke råvarer som man tidligere ikke har vært aktuelt på en tallerken. Utrolig mye bra som finns der ute når vi går ut av komfortsonen og utfordrer oss selv!

Har du ett favorittprodukt fra UFS?

Tomatinoen står som favoritt. Jeg er super svak for hjemmelaget pizza, og da helst fra en pizzaovn.

Anders Hjortenberg Nilsen

Anders Hjortenberg Nilsen

Anders Hjortenberg Nilsen er utdannet kokk og har bachelor i hotelledelse, økonomi og administrasjon fra Norsk Hotellhøgskole / Universitetet i Stavanger. Under utdannelsen jobbet han som ufaglært kokk på deltid sammen med blant annet Tom Victor Gausdal, som den gang drev firmaet Flavours, og noen andre av dagens toppkokker som Stian Floer, Gunnar Hvarnes  og Erling Sundal. Han startet læretiden sin på Engø Gård på Tjøme og arbeidet en tid som kokk på stjernerestauranten Dominique Toulousy i Frankrike. Gjennom årene har han hatt kokkeoppdrag på blant annet Karlsvik Gård, Sud Øst i Oslo, Color Line og Lanternen i Kragerø.

 

Hva foretrekker du å lage for mat og å spise?

God hjemmelaget mat. Har mest erfaring fra ”fine dining” som kokk, men foretrekker i dag mer rustikk og ”enkel” mat med ekte smaker.

Og hva liker du ikke av mat?

Spiser det meste, men sursild er ikke favoritten...

Hva gjør du når du ikke jobber?

Liker å være ute! På tur i skog og mark med familien eller i hagen. Sanke, jakte, sylte og tørke gode råvarer til eget forbruk. Løping, squash og svømming er også prioritet.

Hva legger du merke til når du er ute og spiser?

Førsteinntrykket har mye å si. Hyggelig mottak. Fristende lukter, lokale, akustikk bunner ut i god atmosfære. Man skal heller ikke undervurdere et rent toalett! Avhengig av restauranttype legger jeg videre merke til menyen, er den FOR stor blir jeg ofte skeptisk.

Hva irriterer deg mest på kjøkkenet?

Rotete eller skittent kjøkken!

Hva inspirerer deg?

Gode råvarer og rene smaker. Sanking fra naturen, om det er fugl fra fjellet, fisk fra sjøen, sopp fra skogen, grønnsaker rett fra bakken eller bær/epler fra hagen. Og ikke minst prosessene, sylting, salting, speking, tørking, lagring!

Har du ett favorittprodukt fra UFS?

Den er vanskelig. Jeg har mange favoritter, men hvis jeg skal velge en så må det være Hellmann’s majones!

 

Sigurd Kvitberg

Sigurd Kvitberg

Sigurd Kvitberg er vårt nordnorske alibi, men bosatt i Bergen. Han tok fagbrev som kokk i 1998, etter læretiden på Vertshuset Skarven. Han tok med seg tradisjonsmat og tørrfisk i bagasjen da han flyttet til Vestlandets hovedstad Bergen. Der har han jobbet som kjøkkensjef på noen av de eldste restaurantene, og bygget opp menyer med moderne vri. Sigurds lidenskap for tørrfisk har gjort at han har holdt foredrag og smakinger gjennom opplæringskontor, Lerøy Seafood, Smak av Kysten og MatArena for å nevne noen. Men den største var nok å servere tørrfisk til italienere under Terra Madre i Torino 06. Eller var det å få brygget et eget øl til tørrfisk av et lokalt Bergensk Bryggeri?

Sigurd var tidlig ute med å sette fokus på øl og mat i kombinasjon, og han mener selv at han var den første i Bergen med å gjennomføre Beer Makers dinner ilag med lokale bryggerier. Han har i senere tid jobbet med å holde kurs for utstillere til Norges største matfestival, Bergen Matfestival, hatt noen gjestespill på ulike kjøkken, og lager podcast.

Hva er Unilever for deg?

For meg har Unilever egentlig vært et ukjent kapittel gjennom min tid på kjøkkenet. Men da jeg startet i jobben i 2018, fikk jeg virkelig opp øynene for hvem Unilever er og hva Unilever står for. På verdensbasis er Unilever store, veldig store. Men i Norge, er det ikke mange som er klar over at under Unilever-paraplyen finner vi produkter som Knorr, Hellmanns’, Maille, Lipton, Pukka, The Vegetarian Butcher mfl. Hvordan organisasjonen jobber for en bedre fremtid og et mer bærekraftig kjøkken er nøkkelen nå og i fremtiden.

Min motivasjon:

Det å få muligheten å reise rundt og treffe hele spekteret av det som finnes i bransjen, alt fra Veikro til store produksjonskjøkken. Det å kunne bruke min erfaring på å hjelpe andre, komme med løsninger og ideer som gjør arbeidshverdagen litt lettere for den enkelte kokken.

Hva gjør du for inspirasjon?

Jeg er litt kokkebok-nerd, og har et lite bibliotek av mat og drikke relaterte bøker som jeg fort kan kose meg med en kveld. Rent matfaglig holder jeg meg oppdatert på trender og kommende trender i bransjen. Det er viktig for meg å ikke glemme hvor jeg kommer fra, så den største inspirasjonen vil alltid være min mor Olaug.

Hvilken type mat lager du?

Jeg har to barn som begge har vært med på kjøkkenet fra de var små. Når jeg lager mat hjemme er det ofte for at jeg skal teste ut nye ting eller fordi at ett av barna har bestemt det. Alt fra grilling, langtidsbaking, gryter... Er veldig allsidig, men all mat lages med hjertet og kjærlighet. Alltid!

Ditt beste matminne?

Det er uten tvil min mors salte lammekjøtt med løksaus, kokte gulerøtter og gulløye.

UFS favorittingrediens?

Knorr Grønnsaksfond! Kan brukes til alt!

Omar Viset

Omar Viset

Please change me

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny