Menu
AV KOKKER

Unilever food Solutions - Av kokker for kokker

Organisasjon

Dine synspunkter, idéer og spørsmål er viktige for oss. Vil du komme i kontakt med:

Er du grossist eller leverandør? Kontakt din selger eller vår kundeservice på  kundservice.se@unilever.com.

Er du forbruker og kunde i en dagligvarebutikk og har innspill eller kommentarer til Unilever's dagligvareprodukter, for eksempel iskrem, vennligst kontakt oss på Forbrukerkontakt.no@unilever.com.

 

 

For kokker av kokker. Som en del av Unilever har vi tilgang til kunnskap om dine gjester, forbrukere og deres preferanser. Vi bruker denne kunnskapen til å hjelpe kokker over hele verden med å møte gjestenes skiftende behov. Med vårt team av dyktige kokker og kostholdseksperter, hjelper vi kundene våre med å finne den rette balansen mellom velsmakende og næringsrik mat som serveres med samme jevnlig høye standard. Gjennom vårt nettverk i verden kan vi formidle lokal kunnskap globalt.
Sigurd Kvitberg

Sigurd Kvitberg

Sigurd Kvitberg er vårt nordnorske alibi, men bosatt i Bergen. Han tok fagbrev som kokk i 1998, etter læretiden på Vertshuset Skarven. Han tok med seg tradisjonsmat og tørrfisk i bagasjen da han flyttet til Vestlandets hovedstad Bergen. Der har han jobbet som kjøkkensjef på noen av de eldste restaurantene, og bygget opp menyer med moderne vri. Sigurds lidenskap for tørrfisk har gjort at han har holdt foredrag og smakinger gjennom opplæringskontor, Lerøy Seafood, Smak av Kysten og MatArena for å nevne noen. Men den største var nok å servere tørrfisk til italienere under Terra Madre i Torino 06. Eller var det å få brygget et eget øl til tørrfisk av et lokalt Bergensk Bryggeri?

Sigurd var tidlig ute med å sette fokus på øl og mat i kombinasjon, og han mener selv at han var den første i Bergen med å gjennomføre Beer Makers dinner ilag med lokale bryggerier. Han har i senere tid jobbet med å holde kurs for utstillere til Norges største matfestival, Bergen Matfestival, hatt noen gjestespill på ulike kjøkken, og lager podcast.

Hva er Unilever for deg?

For meg har Unilever egentlig vært et ukjent kapittel gjennom min tid på kjøkkenet. Men da jeg startet i jobben i 2018, fikk jeg virkelig opp øynene for hvem Unilever er og hva Unilever står for. På verdensbasis er Unilever store, veldig store. Men i Norge, er det ikke mange som er klar over at under Unilever-paraplyen finner vi produkter som Knorr, Hellmanns’, Maille, Lipton, Pukka, The Vegetarian Butcher mfl. Hvordan organisasjonen jobber for en bedre fremtid og et mer bærekraftig kjøkken er nøkkelen nå og i fremtiden.

Min motivasjon:

Det å få muligheten å reise rundt og treffe hele spekteret av det som finnes i bransjen, alt fra Veikro til store produksjonskjøkken. Det å kunne bruke min erfaring på å hjelpe andre, komme med løsninger og ideer som gjør arbeidshverdagen litt lettere for den enkelte kokken.

Hva gjør du for inspirasjon?

Jeg er litt kokkebok-nerd, og har et lite bibliotek av mat og drikke relaterte bøker som jeg fort kan kose meg med en kveld. Rent matfaglig holder jeg meg oppdatert på trender og kommende trender i bransjen. Det er viktig for meg å ikke glemme hvor jeg kommer fra, så den største inspirasjonen vil alltid være min mor Olaug.

Hvilken type mat lager du?

Jeg har to barn som begge har vært med på kjøkkenet fra de var små. Når jeg lager mat hjemme er det ofte for at jeg skal teste ut nye ting eller fordi at ett av barna har bestemt det. Alt fra grilling, langtidsbaking, gryter... Er veldig allsidig, men all mat lages med hjertet og kjærlighet. Alltid!

Ditt beste matminne?

Det er uten tvil min mors salte lammekjøtt med løksaus, kokte gulerøtter og gulløye.

UFS favorittingrediens?

Knorr Grønnsaksfond! Kan brukes til alt!

Omar Viset

Omar Viset

Omar Viset er utdannet kokk, og har også 3-årig utdanning fra Norsk Hotellhøgskole. Han har allsidig erfaring fra bransjen som kokk og kjøkkensjef både i inn- og utland. Han har vært ansatt ved Gastronomisk institutt, og har derifra erfaring med å drive kurs og opplæring, og også tilsvarende fra sin egen virksomhet RingeriksKokken.
Som fagleder ferskvare i NG-Kjøpmannshuset, F&B Manager i Umoe og som seksjonsleder matforsyning Vestre Viken ved Ringerike sykehus og RingeriksKjøkken/Ringerike kommune har han jobbet mye med både kjøkken og personalledelse, menyutvikling og endringsporsesser i kjøkkendrift.
Omars brede bakgrunn og kunnskap om matfaget, fokus på bærekraftige råvarer og de gode matopplevelsene, spesielt i offentlig sektor tar han med seg i sitt arbeid i Unilever Food Solutions og til det beste for våre kunder.

Hva er Unilever for deg?

For meg har Unilever gjennom mitt kokkeliv først og fremst vært ensbetydende med merkevarene Maizena og Knorr. Disse har produkter som er uunnværlige i matlagingen i alle norske kjøkken, både i de profesjonelle og i hjemmehusholdningen. Så har jeg jo som de fleste andre hatt et forhold til produktene til Unilever gjennom å være «vanlig forbruker», og da med de produktene som brukes i hjemmet som såpe, tannkrem og vaskemidler

Som ansatt i Unilever, og Unilever Food Solution, har jeg blitt kjent med en bedrift som har sterkt fokus på utvikling av produkter som løfter smaksopplevelsen og gjør det å lage god mat tilgjengelig for alle. Samtidig setter Unilever bærekraft og rettferdige arbeidsplasser først, og er en ledende aktør i arbeidet med bidrag i verdens miljøarbeid, som er viktig for oss alle.

Ditt beste tips på kjøkkenet?

Lag den maten du selv liker å spise, bruk ferske og gode ingredienser og lag gode grunnsmaker. Sørg for å ha en kvass og god kokkekniv, og en god skjærefjøl.

Hva foretrekker du å lage for mat og spise?
Jeg blir veldig inspirert på kjøkkenet av å lage mat med fisk og skalldyr, og friske fargerike, smakfulle og gode grønnsaker.

Og hva liker du ikke av mat?
Jeg liker vel egentlig alt av mat, men så er det jo også nokså mye jeg ikke har smakt. Men ja, det finnes nok mat jeg ikke ønsker å spise av forskjellige årsaker.

Hva syns du er den beste tiden på året?
I forhold til kjøkken og matlaging så er hele året er den beste tiden, for hver årstid har sine gode og særegne råvarer i sesong.

Sist men ikke minst, hva er ditt favorittprodukt fra UFS-porteføljen?
Da må jeg gå for Knorr sin nye salat og grønnsakskrydder, kan brukes til mye og det meste

Ellen-Merethe Grundtvig Lurås

Ellen-Merethe Grundtvig Lurås

Ellen-Merethe Grundtvig Lurås er født og oppvokst på Frogner i Oslo.

Tok Fagbrev i 1998 etter læretiden ved Resturant Le Canard i Oslo, som under hennes læretid hadde en stjerne i Michelin. Kort tid etter Fagbrevet reiste hun til Østerrike og jobbet som kokk på flere steder.

I 2001 vente hun kursen hjem til gamlelandet og har der drevet flere cafeer og jobbet som Kjøkkensjef ved flere kantiner, hvorav de siste 10 årene har hun jobbet for ISS. Her har hun tilegnet seg mye kunnskap om å iverksette nye konsepter ,menyplanlegging og personalansvar. Å drive en kantine krever at man er løsningorientert og alltid setter kunden først.

For gjestene er dette kanskje dagens viktigste måltid og det er viktig å passe på sammensettningen av maten du serverer.

Ellen-Merethe har og helt fra starten av sin utdannelse jobbet med catering både på land og sjø.

Dette har har hun gjort for å leke og ekperimentere samt tillære seg ny kunnskap. Å jobbe med catering gjør at du alltid ønsker det beste for kunden og være løsningsorientert.

Hva er Unilever for deg?

Etter mange år på den andre siden, følte jeg nå at tiden var inne til å prøve meg på den andre siden.

For meg er Unilver kjent som et internationalt firma med svært sterke merkevarer som jeg har jobbet mye med på kjøkkenet.

Som ansatt i Unilever og Unilever Food Solution har jeg blitt en del av et firma med sterkt fokus på at alle som en kan lage god mat ved hjelp av de rette produktene, Unilever har og sterkt fokus på bærekraft, matsvinn og ikke minst fokus på å løfte og hjelpe frem alle landets kokker til å lage sunn og god mat til sine kunder.

Ditt beste tips på kjøkkent:

Tenk over hva du vil lage, skaff råvarende, ikke vær redd for å ekspremintere.

En god skarp kniv er viktig for å lykkes, samt hold orden. ¨

Lag mat med kjærlighet. Ha det gøy!!

 

Hva foretrekker du å lage og spise som mat:

Personlig er jeg veldig inspiret av det Italienske kjøkken, det er gode ferske råvarer mye farger og all verdens krydder. Og her finnes det ingen fastit på rett eller galt.

Hva liker du ikke av mat:

Jeg er en person som liker å prøve ut nye ting, dog ikke alltid alt faller helt i smak.

Sist, men ikke minst, hva er ditt favorittprodukt fra UFS-porteføljen?

Her topper nok troen Knorr sitt nye kjøtt og Grill.

Den kan brukes til alt og gir det lille ekstra på smaken.

Erik Taskin

Erik Taskin

Møt Erik Taskin, en lidenskapelig kokk og foodie med en imponerende bakgrunn og erfaring innen matfaget og kjøkkendrift. Med en 3-årig utdanning fra Riga turisme og kulinarisk tekniske skole og allsidig erfaring som kokk og kjøkkensjef både i inn og utland, har Erik Taskin et solid grunnlag for å jobbe med ulike aspekter ved matproduksjon og service.

Gjennom sin karriere har Erik Taskin også hatt opplærings og ledelseserfaring fra mange kjente restauranter, hoteller og kjøkensjefer han jobbet med. Disse erfaringene har gitt Erik Taskin en bred forståelse for kjøkkenledelse og drift, samt menyutvikling og endringsprosesser i kjøkkendrift.

Det er også verdt å nevne at Erik Taskin har et sterkt fokus på bærekraftige råvarer og gode matopplevelser, spesielt innenfor HoReCa sektor. Med en økende bevissthet rundt matens innvirkning på miljøet og samfunnet, er dette et viktig fokusområde som Erik Taskin er engasjert i å formidle til kunder og kolleger.

Hva er Unilever for deg?

For meg representerer Unilever først og fremst en rekke kjente merkevarer: Hellmans, Knorr, Maille, Maizena også videre, som har vært en integrert del av mitt daglige liv.

Som ansatt i Unilever, spesielt i Unilever Food Solutions, har jeg blitt kjent med en bedrift som legger stor vekt ved å utvikle produkter som forbedrer smaksopplevelsen og gjør det mulig for alle å lage god mat. Samtidig prioriterer Unilever bærekraft og rettferdige arbeidsplasser, og er en ledende aktør når det gjelder å bidra til miljøarbeidet globalt, noe som er viktig for oss alle. Jeg er stolt over å være en del av en organisasjon som har en positiv innvirkning på samfunnet og arbeider mot en bedre fremtid.

Ditt beste tips på kjøkkenet?

Det finnes en uskrevet regel som sier: Hvis det smaker godt for deg, da smaker det godt for alle andre, hvis du føler at det er noe du mangler i smaken, da vil andre også oppleve det. Så lag mat dom du syns er strålende, så vil alle andre også elske den

Hva foretrekker du å lage for mat og spise?

Jeg er veldig glad i forskjellige supper og salater. Det finnes enormt mange forskjelige oppskrifter og muligheter for å lage de rettene. Bruk din fantasi, lek med produkter og ikke var redd for å eksperimentere!

Og hva liker du ikke av mat?

Jeg liker ikke å kaste mat! Ellers jeg er glad i alle forskjellige matretter, kulturer og opplevelser.

Hva syns du er den beste tiden på året?

Jeg elsker alle typer sesonger, men hvis jeg må velge en, da blir det høst.

Sist men ikke minst, hva er ditt favorittprodukt fra UFS-porteføljen?

Tror valget mitt faller til Knorr Krydderpasta og Knorr Kjøtt og Grillkrydder

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny