+

Rødkålsalat:

Pannebrød:

  • Hvetemel 400 g
  • Speltmel 200 g
  • Salt 10 g
  • Vann 0.5 l

Solsikke- og fennikelpesto:

  • Solsikkekjerner 1 dl
  • Fennikelfrø 40 g
  • Persille, hakket 120 g
  • Dill, frisk 120 g
  • Rapsolje 1.3 dl
  • Hvit ost, vellagret 100 g
  • Salt 6 g

Sylteagurker:

  • Agurk, syltet, i tynne skiver 0.8 kg
  • Eddik av eplecider 1 dl
  • Sukker 200 g
  • Vann 2 dl
  • Salt 6 g

Til servering:

  1. Rødkålsalat:

    1. Strimle rødkål, riv eple og bland med persille, sitrusvinaigrette og hvitløkpuré.
  2. Pannebrød:

    1. Bland mel, vann og salt, og elt i en kjøkkenmaskin.
    2. Del deigen i 10 like stykker. Kjevle ut deigen til den er på størrelse med en stekepanne.
    3. Forvarm en tørr stekepanne, stek på begge sider og pass på at sidene har fått god farge.
  3. Solsikke- og fennikelpesto:

    1. Rist solsikkefrøene og fennikelfrøene, bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn blanding.
  4. Sylteagurker:

    1. Bland halvparten av vannet med sukkeret, varm opp og rør om til sukkeret er oppløst.
    2. La blandingen avkjøle og tilsett resten av vannet og eddiken.
    3. Hell væsken over agurkene – dette skal helst gjøres dagen i forveien. Oppbevares kjølig.
  5. Til servering:

    1. Smør pestoen på brødet, legg på romanosalat, rødkålsalat, majones, fraiche og sylteagurk.
    2. Rull brødet sammen til en wrap – pass på at den rulles stramt.
+