1. Lake:

    1. Kok opp hvitvinseddik, sukker og vann. Mengde lake avhenger av hvor mye du skal sylte.
    2. Smak eventuelt til med ønskede krydder og la det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Avkjøl laken.
    3. Kutt opp grønnsakene i ønsket form og legg grønnsakene over i rene glass.
    4. Hell denavkjølte laken over grønnsakene, sett på tette lokk oppbevar kjølig.
  2. Forberede ulike grønnsaker for sylting:

    • Gulrøtter kan f.eks. skrelles og kuttes i staver eller skiver, og blansjeres om ønskelig.
    • Agurker, squash, ingefær og rødløk kan skjæres i tynne skiver.
    • Cherrytomater er best bevart hele.
    • Grønne grønnsaker, som grønne bønner eller asparges, kan blansjere i kokende vann i 2-3 minutter og evt. raskt over i isbad for å bevare best konsistens og farge.
  3. TIPS! Hurtigsylting

    Du kan også hurtigsylte ved å kutte grønnsaker i mindre deler og helle kokende varm lake rett over dem, i rene glass. Sett på tette lokk, avkjøl og oppbevar kjølig.
+