Ingredienser
Sotet hvitkål med eddiksirup
-
Hvitkål eller spisskål, gjerne fersk 1.0 kg
-
Løk, gul 2.0 stk
-
Matolje 2.0 ss
-
Flaksalt 1.0 ss
-
Sirup, lys 1.0 dl
-
Japansk soya 2.0 ss
-
Eddik 5.0 ss
-
Salt 2.0 ts
-
Allehånde ristet, stött i morter 1.0 ss
Fremgangsmåte
-
Sotet hvitkål med eddiksirup
- Skjær kål og løk i kløfter. Gni inn med matolje og flaksalt. Stek i ovnen 250 ºC ca. 7-10 minutter. Avkjøles.
- Kok opp eddik, sirup og soya. La småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett salt og krydderpepper.
- Ringle eddikssirupen over den sotede kålen og løken.