Solbærmousse og kaffekolasaus med sjokoladekrem
En luksusdessert som kombinerer syrlig solbær med søt sjokolade og salt karamell

Ingredienser
Sjokoladekrem:
-
Mørk sjokolade 100.0 g
-
Melkesjokolade (Michel Cluizel 39 %) 100.0 g
-
Melk 1.0 dl
Solbærmousse:
-
Solbær, frosne 225.0 g
-
Sukker 0.5 kg
-
Gelatin, plater 1.0 stk
-
Yoghurt, tyrkisk 1.0 dl
Havre- og kokoscrunch:
-
Havregryn 100.0 g
-
Kokos 100.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Smør 50.0 g
-
Sukker 40.0 g
Kaffekolassaus:
-
Sukker 100.0 g
-
Sirup, lys 100.0 g
-
Kaffelikør 0.6 dl
-
Kaffe 40.0 ml
Fremgangsmåte
-
Sjokoladekrem:
- Hakk sjokoladen og legg bitene i en bolle.
- Kok opp piske og melk. Hell over sjokoladen og kjør alt til en jevn blanding.
- Fordel kremen i 8 glass (8 porsjoner). Avkjøl og sett kremen tildekket i kjøleskapet i minst 6 timer.
-
Solbærmousse:
- Legg til side 1 dl solbær til serveringen (8 porsjoner).
- Kok opp resten av solbærene med sukker i en kasserolle i noen minutter.
- Bland bærene til en jevn saus og sil sausen.
- Bløtlegg gelatinplaten. Klem ut vannet og, kok pureen og rør gelatinplaten inn. La avkjøles helt.
- Pisk sammen yoghurt og den kalde solbærkremen.
- Pisk pisken til krem og vend ned yoghurten. Oppbevar tildekket i kjøleskapet.
-
Havre- og kokoscrunch:
- Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene og rist de på middels varme til alt er gyllent.
- Oppbevar i en lufttett forpakning i romtemperatur.
-
Kaffekolassaus:
- Kok opp alle ingrediensene bortsett fra likøren i 5-10 minutter under omrøring på middels varme. Bruk helst espressokaffe. Avkjøles og oppbevares tildekket i kjøleskapet.
- Ta frem glassene med sjokoladekremen ca. 15 minutter før servering.
Varm kaffekolakremen og tilsett kaffelikøren. - Topp sjokoladekremen med havre- og kokoscrunsh, og solbærmoussen formet som egg.
- Hell over den lunkne kaffekolakremen rett før servering.