Sjokoladekake, karamellmousse og havtorn
Tindved, havtorn, de små sure bærene som også går under navnet nordens pasjonsfrukt passer utrolig godt sammen med sjokolade og salt karamellmousse.

Ingredienser
Sjokoladekake, karamellmousse og havtorn
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Sjokoladekake
Mørk sjokolade
/g
250.0 g
0%
Smør
/g
240.0 g
0%
Egg
/stk
5.0 stk
0%
Sukker
/g
250.0 g
0%
MAIZENA Maisstivelse 2,5kg
/g
100.0 g
0%

Bakepulver
/g
5.0 g
0%
Karamellmousse
Carte d'Or Karamell topping 1kg
/g
230.0 g
0%

Nøtter og mandel og produkter derav: Kan inneholde spor av
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
MelkHelmelk
/dl
4.5 dl
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
Havtorn
Tindvedpure
/g
15.0 g
0%
Appelsinjuice, ferskpresset
/dl
0.3 dl
0%
Sukker
/g
15.0 g
0%
Gelatin
/g
20.0 g
0%
Tuille
Eggehvite
/stk
3.0 stk
0%
Sukker
/g
90.0 g
0%
Smør
/g
60.0 g
0%
MAIZENA Maisstivelse 2,5kg
/g
60.0 g
0%

Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Sjokoladekake
-
Mørk sjokolade 250.0 g
-
Smør 240.0 g
-
Egg 5.0 stk
-
Sukker 250.0 g
-
Bakepulver 5.0 g
Karamellmousse
-
MelkHelmelk 4.5 dl
-
Salt 2.0 g
Havtorn
-
Tindvedpure 15.0 g
-
Appelsinjuice, ferskpresset 0.3 dl
-
Sukker 15.0 g
-
Gelatin 20.0 g
Tuille
-
Eggehvite 3.0 stk
-
Sukker 90.0 g
-
Smør 60.0 g
Fremgangsmåte
-
Sjokoladekake
- Smelt smør med sjokolade. Pisk egg og sukker. Tilsett de tørre ingrediensene i egge- og sukkerblandingen. Rør inn smør og sjokolade.
- Ha massen i en valgfri forn (1/1 eller 1/2 GN)
- Stek på 170 grader i 20 minutter. Avkjøl. Sett kaken i kjøleskapet før servering.
-
Karamellmousse
- Smelt karamellen med 100 ml melk. Når den er smeltet, helles resten av melken i karamellblandingen.
- Bland mousseblandingen og salt i en foodprosessor og tilsett karamellblandingen.
- Rør de første 5 minuttene med lav hastighet og avslutt med 10 minutter med høy hastighet.
-
Havtorn
- Kok saften og sukkeret til sukkeret er oppløst.
- Tilsett agar agar eller og kok opp, evnt bruk Knorr Texture. Avkjøl.
- Jevn ut blandingen i en blender. Fjern bobler med en vakuumforsegler.
-
Tuille
- Pisk eggehvitene og sukkeret lett.
- Tilsett det smeltede smøret i blandingen. Tilsett til slutt stivelsen.
- La avkjøle i kjøleskapet i minst 4 timer. Stek i bladform på 180 grader i 6 minutter.