Menu

Ingredienser

+

Sjokoladekake

Karamellmousse

Havtorn

  • Tindvedpure 15.0 g
  • Appelsinjuice, ferskpresset 0.3 dl
  • Sukker 15.0 g
  • Gelatin 20.0 g

Tuille


Tindved, havtorn, de små sure bærene som også går under navnet nordens pasjonsfrukt passer utrolig godt sammen med sjokolade og salt karamellmousse.

...

Fremgangsmåte

  1. Sjokoladekake

    1. Smelt smør med sjokolade. Pisk egg og sukker. Tilsett de tørre ingrediensene i egge- og sukkerblandingen. Rør inn smør og sjokolade.
    2. Ha massen i en valgfri forn (1/1 eller 1/2 GN)
    3. Stek på 170 grader i 20 minutter. Avkjøl. Sett kaken i kjøleskapet før servering.
  2. Karamellmousse

    1. Smelt karamellen med 100 ml melk. Når den er smeltet, helles resten av melken i karamellblandingen. 
    2. Bland mousseblandingen og salt i en foodprosessor og tilsett karamellblandingen. 
    3. Rør de første 5 minuttene med lav hastighet og avslutt med 10 minutter med høy hastighet.
  3. Havtorn

    1. Kok saften og sukkeret til sukkeret er oppløst. 
    2. Tilsett agar agar eller og kok opp, evnt bruk Knorr Texture. Avkjøl. 
    3. Jevn ut blandingen i en blender. Fjern bobler med en vakuumforsegler.
  4. Tuille

    1. Pisk eggehvitene og sukkeret lett. 
    2. Tilsett det smeltede smøret i blandingen. Tilsett til slutt stivelsen. 
    3. La avkjøle i kjøleskapet i minst 4 timer. Stek i bladform på 180 grader i 6 minutter.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny