Sjokoladekake, karamellmousse og havtorn
Tindved, havtorn, de små sure bærene som også går under navnet nordens pasjonsfrukt passer utrolig godt sammen med sjokolade og salt karamellmousse.

Ingredienser
Sjokoladekake
-
Mørk sjokolade 250.0 g
-
Smør 240.0 g
-
Egg 5.0 stk
-
Sukker 250.0 g
-
Bakepulver 5.0 g
Karamellmousse
-
MelkHelmelk 4.5 dl
-
Salt 2.0 g
Havtorn
-
Tindvedpure 15.0 g
-
Appelsinjuice, ferskpresset 0.3 dl
-
Sukker 15.0 g
Tuille
-
Eggehvite 3.0 stk
-
Sukker 90.0 g
-
Smør 60.0 g
Fremgangsmåte
-
Sjokoladekake
- Smelt smør med sjokolade. Pisk egg og sukker. Tilsett de tørre ingrediensene i egge- og sukkerblandingen. Rør inn smør og sjokolade.
- Ha massen i en valgfri forn (1/1 eller 1/2 GN)
- Stek på 170 grader i 20 minutter. Avkjøl. Sett kaken i kjøleskapet før servering.
-
Karamellmousse
- Smelt karamellen med 100 ml melk. Når den er smeltet, helles resten av melken i karamellblandingen.
- Bland mousseblandingen og salt i en foodprosessor og tilsett karamellblandingen.
- Rør de første 5 minuttene med lav hastighet og avslutt med 10 minutter med høy hastighet.
-
Havtorn
- Kok saften og sukkeret til sukkeret er oppløst.
- Tilsett agar agar eller og kok opp, evnt bruk Knorr Texture. Avkjøl.
- Jevn ut blandingen i en blender. Fjern bobler med en vakuumforsegler.
-
Tuille
- Pisk eggehvitene og sukkeret lett.
- Tilsett det smeltede smøret i blandingen. Tilsett til slutt stivelsen.
- La avkjøle i kjøleskapet i minst 4 timer. Stek i bladform på 180 grader i 6 minutter.